Skocz do zawartości

Vectra B 1.6 16v szarpanie i brak mocy gdy mało paliwa w bak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem nowy na forum szukałem ale nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.

Gdy mam pełny zbiornik paliwa wszystko jest ok samochód chodzi równo na biegu jałowym jak i podczas jazdy, ale gdy w baku jest około 15 - 10 litrów paliwa auto zaczyna się dusić, szarpać i brak mu mocy. Nie wiem co się dzieje wymieniłem pompę paliwa na nową, ale nic to nie dało :drunk: . Pomocy

https://forum.opel24.com/topic/31425-vectra-b-16-16v-szarpanie-i-brak-mocy-gdy-ma%C5%82o-paliwa-w-bak/

Gość zbyszek670

Gdy mam pełny zbiornik paliwa wszystko jest ok samochód chodzi równo na biegu jałowym jak i podczas jazdy, ale gdy w baku jest około 15 - 10 litrów paliwa auto zaczyna się dusić, szarpać i brak mu mocy. Nie wiem co się dzieje wymieniłem pompę paliwa na nową, ale nic to nie dało

A może masz trochę syfu w zbiorniku albo wodę i stad ten problem jak jest mała ilość paliwa w zbiorniku.Pzdr.

To odpada zbiornik jest czyściutki a wodę też można wykluczyć. Może ktoś ma jakiś inny pomysł :|

[ Dodano: Nie Cze 20, 2010 23:52 ]

Wyczytałem, że ten pojemnik czy jakby to nazwać przymocowany do dna baku (tan co siedzi w nim pompka paliwa) powinno do niego spływać paliwo które powraca do baku. Nie wiem czy to prawda Może gdy jest mało paliwa i paliwo z powrotu nie napływa do tego pojemniczka to pompka ssie go razem z powietrzem i dlatego przerywa???

[ Dodano: Pon Lip 05, 2010 14:34 ]

Witam. Wyjeździłem już tyle paliwa, że mogłem ponownie zerknąć do baku (jest tam jakieś 12l i auto oczywiśsie znowu się dławi) i rzeczywiście benzyna z powrotu leci do plastikowej obudowy przymocowanej do dna baku tylko zdaje mi się, że jakoś za mało jej tam napływa, wyjąłem więc pompę paliwa i zostawiłem tylko wężyk powrotny. Jak do niego dmuchnąłem to paliwa w tej plastikowej obudowie zaczęło bulgotać, ale zauważyłem też że część powietrza wylatywała poza tą obudowę. Czy może to być oznaka nieszczelności czy tak ma być. A tak w ogóle to jak wyjąć z baku tę obudowę:) Dołączam obrazek na którym zaznaczyłem to miejsce domniemanej nieszczelności zaznaczam że zdjęcia nie pochodzą z mojego auta i nie są mojego autorstwa znalazłem je w necie. http://img96.imageshack.us/img96/650...wavectrab4.jpg

• 6 miesięcy temu...

Witam serdecznie. Mam identyczny problem z moją vectrą. Wymieniona została cała pompa paliwa i nic... Dalej przerywa... Jeżeli ktoś ma jakieś inne propozycje, proszę o pomoc!!!