Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam corse D 1,3 diesel ekoflex Problem występuje podczas wciskania i puszczania sprzęgła przy zmianie bigu , słychać dziwny dźwięk coś jak stuk taki wytłumiony . Niepokoi mnie to bardzo auto ma dopiero przejechane 30 tyś jest jeszcze na gwarancji . Serwis niewie co to może być i widze że nie bardzo chce się za to wziąść, a i ja zastanawiam się czy go oddawać żeby coś gorzej nie zepsuli. Dodam jeszcze że te stuki słyszalne były już od około 10 tyś z czasem narastały a teraz jakby to narastanie ustało.

Co to może być i co proponujecie bym zrobił.

Zmieniłem tytuł/ andrzej_m55

https://forum.opel24.com/topic/31901-corsa-d-13-stukni%C4%99cie-przy-wci%C5%9Bni%C4%99ciu-sprz%C4%99g%C5%82a/

a i jeszcze jedno...

miej na wszystko papiery... ze byles ze zglosiles na gwarancji...

i mecz ich az naprawia... to ich obowiazek - masz i gwarancje i rekojmie...

• 4 tygodnie później...

Witam mam CC 1.3 cdti 2004r. i chyba ten sam problem co w/w kolega. Silnik wytwarza dziwne stukanie, a kiedy naciskam sprzęgło problem sie wycisza. Auto ma przebieg 17tys. a jak kupilem mialo 5 tys i problem tez od tamtego czasu sie nasilił, HELP!

djcarlo u Ciebie jest co innego a mianowicie koło dwumasowe do wymiany, bo wszystko co opisałeś na to wskazuje a z przebiegiem to chyba jakieś żarty 2004 i przejechane 17tys a koło dwumasowe już do wymiany :beer:

Była okazja z Francji to kupiłem od babci której umarł dziadek:D Miała kotka przejechane 5 tys., sprawdzałem w ASO :) Takze to koło dwumasowe mnie dziwi, auto widocznie sie bardziej psuje jak stoi niż jak jeździ :)

Szczególnie że to koło jest we huhu drogie :)

Gość zbyszek670

Takze to koło dwumasowe mnie dziwi, auto widocznie sie bardziej psuje jak stoi niż jak jeździ

Jak ktoś jeździ na małych obrotach to dwumas tego nie wytrzymuje taj jak turbosprężarka.Pzdr.

I tu pewnie masz racje, tyle że ja turbo zawsze dobrze smaruje, więc pewnie babci wina. Po kupnie tego auta ciekł mi olej na kostke, pojechalem do mechanika i padło: "wymiana uszczelniacza wału korbowego" zabuliłem 450zł i to w sumie od wtedy problem sie nasilił mocno. Teraz chyba za pozno jechac sie do nich o to pluć, bo od uslugi minelo kilka miesiecy...

Mogli coś uszkodzić? Skrzynie ściągali więc prawdopodobieństwo chyba jest...

Cześć

Tak się szczęśliwie skałada ze znam doskonale Wadowice, i mam do Ciebie djcarlo" pytanie w jakim warsztacie wykonali wymianę uszczelniacza wału korbowego ? Hmm i jeszcze jedno minie nurtuje wiec spytam przebieg samochodu sprawdziłeś w Aso Opla w Polsce czy we Francji ?

Pozdrawiam :D

No przebieg sprawdzalem 3 razy w Aso Kraków, no i u 2 mechaników. Poza tym zawieszenie i wszystko po kolei jest perfect. A co do wymiany uszczelniacza to u Badury, świetny serwis wg mnie najlepszy w okolicy, no tyle że pojawił się ten problem ze stukaniem.