Skocz do zawartości

Problem ze "znikającym" płynem chłodniczym (Astra

Rekomendowane odpowiedzi

:)

Witam.

Już prawie od roku mam problem z rozrywanymi wężykami i znikającym płynem chłodniczym.

Zwykle wygląda to tak:

1. Na ekranie wyświetla się komunikat Coolent Level Check (przepraszam jeśli coś przekręciłem)

2.

a) zatrzymuję się, otwieram maskę, widzę że nie ma wogóle płynu chłodniczego po czym odkręcam zakrętkę i

-albo płyn sam wraca

-albo mogę wlać nawet litr wody a wszystko i tak odpływa wężykami

:) od razu rozrywa mi węża

Czy ktoś miał coś podobnego?

Bardzo proszę o pomoc...

:)

https://forum.opel24.com/topic/32559-problem-ze-znikaj%C4%85cym-p%C5%82ynem-ch%C5%82odniczym-astra/

w jakim stanie masz olej?

grzeje ci sie?

wykladzine pod pasazerem pod kierowca sprawdzales czy mokra?

jakas kaluza po nocy?

[ Dodano: Sob Lip 31, 2010 19:57 ]

uzupelnij prosze profil

Gość wwwariusz

Miałem podobny problem w Astrze II 1,7 DTI. Wyszło na zbyt duże ciśnienie w układzie - wymiana uszczelki pod głowicą.

Najpierw też zrywało mi węże, to je zamocowałem mocniejszymi opaskami- przestało zrywać węże ale woda uciekała przez korek w zbiorniku wyrównawczym.

w jakim stanie masz olej?

grzeje ci sie?

wykladzine pod pasazerem pod kierowca sprawdzales czy mokra?

jakas kaluza po nocy?

[ Dodano: Sob Lip 31, 2010 19:57 ]

uzupelnij prosze profil

Olej jest w porządku, wykładzina po stronie pasażera jest mokra i coś kapie.

Kałuży raczej nie zauważyłem

zygamus, to poczytaj o rozszczelnionych nagrzewnicach... moze ci tam ucieka w trakcie jazdy... moze uklad zakamieniony...

Gość Piotrusss1970
zygamus, być może masz pękniętą nagrzewnicę i z tego powodu ubytki płynu a przy okazji ubytku zapowietrza się układ i stąd wysokie ciśnienie i pękające węże. A co do tego jak napisałeś że jak sprawdzasz płyn i go nie ma to dolewasz to chyba nie na ciepłym silniku bo wtedy załatwisz głowicę, ale mam nadzieję że tylko źle zrozumiałem wypowiedź.