Skocz do zawartości

Opel Astra kombi III 1,7 CDTI siwecące kontrolki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem na forum pierwszy raz bo za kólkiem spędziłąm dopiero kilka dni i juz zaczęły się problemy. Otóż przy ostatniej jeździe zaczęła się świecić kontrolka akumulatora, chwilę pózniej dołączyła do niej kontrolka (sorry nie wiem co to jest ma kształt zaworu i wyczytałam, że to coś z katalizatorem - poprawcie w razie co) nastepnie zabłysnęła kontrolka poduszki powietrznej, kontrolka samochód z kluczem. I to jeszcze nie wszystko jak już dojechałam to okazało się, że padło wspomaganie kierownicy i ledwo dałam radę zaparkować. Miałam nadzieję, że jak wyłącze samochód i go z powrotem włącze to się zresetuje ale tu nastąpił następny problem - samochód nie chciał odpalić. Udało się go odpalić dopiero po kilku minutach z tym, że kontrolki świecą się nadal tyle tylko że nie wszystkie razem ale naprzemiennie i kierownica się blokuje też dopiero po chwili. Co to może być:D No chyba to nie jest możłiwe żebym coś uszkodziła. dodam, że samochód ma 5 lat i dopiero co go kupiliśmy od Niemca. Przegląd serwisowy 2 m-ce temu nie wykazał nic poza tym że trzeba będzie wymienic niedługo hamulce. Prosze o pomoc. W śroe jade do elektryka mam nadzieję, że jak go podepnie pod k ompa to się sprawa wyjaśni.

https://forum.opel24.com/topic/32602-opel-astra-kombi-iii-17-cdti-siwec%C4%85ce-kontrolki/

ladowanie do sprawdzenia

obstawiam padniety alternator

a co dokladnie to elektromechanik sprawdzi na stole

oby nie zakonczylo sie na popaleniu osprzetu

bo wtedy koszta beda masakryczne

https://forum.opel24.com/topic/32602-opel-astra-kombi-iii-17-cdti-siwec%C4%85ce-kontrolki/#findComment-58157

nom, mnie tez wyglada na padniety alternator i rozladowany akku

uzupelnij prosze profil co by w profilu bylo wiadomo czym jezdzisz i skad jestes - to czasem pomaga, a wszystkim ulatwia...

bledy mozesz sprobowa zczytac (metoda gaz hamulec) ew. popatrzec w test mode (tryb serwisowy) - opis co i jak jest na forum...

https://forum.opel24.com/topic/32602-opel-astra-kombi-iii-17-cdti-siwec%C4%85ce-kontrolki/#findComment-58153