Gość Vigoslav Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 witam. Posiadam Opal Astra F '96 1.7Diesel i wymieniając filtr paliwa, już przy wkręcaniu tej drążonej śrubki ułamała mi się główka. Za mocno chciałem docisnąć i nie wytrzymała. Moje pytanie brzmi: jak to się profesjonalnie nazywa, ponieważ nigdzie na allegro nie mogę tego znaleźć i w jakiej można to kupić? Czy mogę to skleić np. superglue, aby chociaż przez 2 dni wytrzymało, albo zamiast kupować to przyspawać ten łepek? umieszczam zdjęcia tej śruby: foto 1 foto 2 foto 3 z góry dzięki za odpowiedź pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAROMV6 Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Używka albo serwis myśl że kupisz w zwykłym sklepie raczej zapomnij a o klejeniu tym bardziej. Chyba, że ten "pręt/rurka" jest tylko wciśnięty w śrubkę - wtedy może śrubkę uświadczysz w jakimś rolniczym albo z częściami do ciężarówek. Nazwę serwisową w epc ktoś musiałby ew sprawdzić   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Beherit Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 nie klej, nie spawaj bo jeszcze silnik rozwalisz jakimis paprochami czy nie wiadomo czym. Idz do ASO zapytaj jak to sie zwie, wroc , wpisz w googla i szukaj p.s. Urzekła mnie twoja historia i po paru min grzebaniu na allego znalazłem moze nie samą śróbe ale juz coś http://allegro.pl/listing.php/search?string=opel++podstawa+&category=18844&sg=0&order=p   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rula12 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Hej. Miałem to samo, kupiłe taka śrubę w zwykłym motoryzacyjnym, podgrzałem palnikiem i wyciłągłem rurkę. Potem podgrzałem i włożyłem do nowej śrubki. Kupiłem na zapas kilka Mam nadzieje ze pomoze   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi