Skocz do zawartości

Astra 1.7D Ciężko pali / nie działa przyspieszacz na pompie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Piotr Kamiński

Witam, za namową mojego kolegi sprawdziłem cofające się paliwo w układzie za bakiem/przed filtrem - udało mi się stwierdzić że pompa nie podaje paliwa...założyłem na razie zaworek zwrotny i obiecuję, że odpiszę jutro lub pojutrze jak to będzie wyglądać rano...

możliwe :lol: ciągłe kręcenie a nie odpalanie silnika było spowodowane tym że porostu nie było paliwa ?? co wy na to ?

kiedyś w firmowym aucie (Renia Master) było to samo i nie odpalał dopiero jak założyłem zaworek to pomogło...ale człowiek czasem nie myśli i szuka innych rozwiązań...jeżeli to jest to - to extra... zostało jeszcze dymienie....

a co do oleju to troszkę bierze... między wymianą (10000km) wlewam ok. 1 litr. - pierścienie?

Gość Piotr Kamiński

witam...

problem z odpalaniem znikł ... cofające się paliwo :)

układ się zapowietrzał co powodowało złe odpalanie i rehutanie ...

;p:):)

hehe jakież było moje zdziwienie gdy przeciąłem przewód paliwowy a tam cisza i sucho.... ciąłem tuż przy baku nad sprężyną i tam założyłem zaworek.

dalej został problem dymienia... nie dymi jak z racy dymnej podczas postoju, tylko poddymia przy przeciągnięciu itp.

założyłem zaworek.

to nie jest rozwiązanie problemu , w którymś miejscu powietrze musi dostawać się do układu , gdzieś jest nieszczelność ...

Gość Piotr Kamiński

no niby nie...ale odpala teraz pięknie...

wiem po przeczytaniu "stosu KB" że nieszczelnośc może być na przewodach w pompie, filtr może przepuszczać na uszczelkach (tych metalowych)...zacznę jutro od pompy choć tam sucho jest...

dam znać jakby co... :D

Gość Piotr Kamiński

ale złonk... ??? nie widzę wycieków ani podobnych koło pompy/filtra...czyżby przewody...ale nie widziałem plam ropska...

gdzie to może jeszcze się zapowietrzać :(

wtrysk nr 4 jest "troszkę" mokry koło gniazda...ale nic pozatym. :(

Gość Piotr Kamiński

Asterix sprzedany...

Problem rozwikłany ale czy naprawiony > ? <

przedmuch odmy z kapy zaworowej do turbo...