Gość Anonymous Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Witam. Jestem tu nowy Szukalem i nie znalazlem ; potrzebuje jak najwiekszej liczby opinii na temat powyzszego modelu silnika z Vectry A. Opinie na temat samego auta mnie nie interesuja Krotko i na temat : Czy C25XE udalo sie oplowi, czy cos go boli? Przy okazji ; ile w takiej Vectrze to pali ? Jaki przebieg dla tego silnika jest jeszcze "niewielki"? Z gory dzieki za pomoc W Google znajduje sie tylko VB niestety Pzdr   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/3808-vectra-a-25-v6-czyli-c25xe/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzECHO Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Silnik 2.5 V6 to jednostka prakrycznie nie do zajechania. Glowny powod to male wysilenie jednostki w stosunku do pojemnosci i uklad V przez co sa mniejsze naprezenia ukladu korbowo-tlokowego. Mam v-ke od poltora roku i do silnika nie mam zadnych zastrzezen poza przewodami wysokiego napiecia. Leza one na silnku przez co szybko sie zuzywaja, a nie sa tanie (komplet to koszt 360zł - BOSCH). W tej chwili mam 230tys. na blacie i samochod nawet dymka nie ma prawa puscic Apetyt na paliwo to juz sprawa dyskusyjna bo glownie zalezy od stylu jazdy. Najmniej spalil mi w czasie trasy nad morze - 9,5l/100km LPG, glownie dlatego ze jechalem noca i przez 500km praktycznie caly czas jechalem 120-130km/h. W czasie butowania czyli 5500-6000 obr./min i predkosci sredniej 170-200 spala 15l LPG, miasto w granicach 13-14l, zalezy czy sie troche jezdzi czy gasi i zapala. Srednio spala mi 11,5l gazu, na trasie mniej - jazda na spot do Lodzi i bujanko po miescie - spalanie 10,68l Zawsze tankuje do pelna i zawsze to licze, takie jakies mam zboczenie Wazne zeby silnik nie byl naprawiany bo wtedy zaczynaja sie cuda, 2 glowice trudno splanowac identycznie (tak jak to ma przy fabrycznym dobieraniu) i silnik moze dziwnie chodzic. U mnie od poczatku jak kupilem samochd, delikatnie stuka jeden hydroregulator ale nic z tym nie robie bo po pierwsze koszta duze, a po drugie zrobilem juz tak 30tys. km i nadal spokojnie bujam autko do 200km/h Jezeli chodzi o porownanie silnikow C25XE i X25XE (VB) to jednoznacznie lepszy jest ten pierwszy - powod to brak ukladu EGR (bardziej trujemy srodowisko, ale kto by na to patrzyl), drugi to jeden kat i jedna sonda, a w VB 2 katy i chyba 2 sady (jak nie 4 ) Zycze udanego zakupu i dobrej zabawy przy wyprzedzaniu   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/3808-vectra-a-25-v6-czyli-c25xe/#findComment-323909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cacek8969 Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Grzecho powazne pali ci tylko 11 litrow gazu na setke??? mi 1,8 pali 10 przy lekkiej nodze. kumpel ma 2,0 i pali mu 11-12   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/3808-vectra-a-25-v6-czyli-c25xe/#findComment-323907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzECHO Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Wszystko zalezy od stylu jazdy i regulacji instalacji LPG, mi regulowal Robercik, ktory w tym fachu siedzi od samego poczatku jak tylko LPG pojawilo sie w Polsce i z czystym sercem moge powiedziec ze jest to super mechanik/gazownik. Wczesniej mialem kadetta 1.6 do ktorego zakladal gaz i regulowal od samego pocztku i autko to nadal jezdzi bez jakiejkolwiek ingerencji (spalanie 7-8l). Pozniej mialem GSi ktore na gazie nie chcialo jezdzic, ale jedna wizyta u Roberta i auto odzyskalo wigor i zaczelo normalnie palic (9-10l). Jak kupilem Vectre to tez spalanie oscylowalo w granicach 14-15 litrow, na reegulacje jedzilem 2 razy (za drugim razem wymienilem filtr gazowy i spuscilem nagar z parownika) i teraz tyle pali. Z reszta Mlody moze to potwierdzic, w koncu byl ze mna w Lodzi, stal w korkach i brykalismy troszke po miescie, a na koniec tankowal autko do pelna i wyszlo 10,68l/100km. Dodatm ze najmniejsze spalanie mam przy 120km/h bo jezeli jade wolniej to autko pali wiecej   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/3808-vectra-a-25-v6-czyli-c25xe/#findComment-323904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi