Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i pozdrawiam wszystkich oplomaniaków. mam taki problem posiadam astrę f z 1997 roku. Mój problem polega na tym, że piszczy mi pompa w zbiorniku paliwa. Problem rozpoczął się w wakacje. Wówczas pękł mi zbiornik paliwa. Pojechałem do mechanika zamówił i wymienił mi na nowy. po wymianie oczywiście pompa tez nówka. Po wymianie pojawił się pisk w zbiorniku paliwa. piszczy cały czas podczas jazdy na biegu jałowym. pomyślałem sobie nowa pompa padła fakt była zamiennikiem. Zdenerwowany kupiłem nowa oryginalną boscha 450 zł założyłem i uradowany przekręcam zapłon a tu dalej niespodzianka dalej piszczy. zbiornik czysty bo nowy filtr paliwa też nówka. mi ręce opadają. proszę kolegów o pomoc. dodatkowo dodam że na starym zbiorniku po otwarciu kurka od baku było zasysanie powietrza teraz jest cisza nic. auto nie szarpie jedzie normalnie mechanik mówi że jak nie ma niepożądanych objawów to wszystko jest ok ale mi to bardzo przeszkadza przecież tak nie powinno być pomóżcie z góry dziękuje za podpowiedzi.

https://forum.opel24.com/topic/40838-piszczenie-w-zbirniku-paliwa/

No dziwne, bo przecież poza pompą nic tam innego nie ma :)

Może myszy masz i piszczą :)

A tak serio, proponuję dostać się tam jeszcze raz, dokładnie wszystkie połączenia posprawdzać a co się da lekko nasmarować. Nie ma prawa tam nic innego wydawać dźwięków. Ale upewnij się jeszcze czy to na pewno okolice samej pompy czy może gdzieś głębiej, bo nie koniecznie musi to być zbiornik.

https://forum.opel24.com/topic/40838-piszczenie-w-zbirniku-paliwa/#findComment-380393

Mam astre 1,4 16v z 96r. Miałem podobnie, że dochodził pisk z okolic zbiornika paliwa i okazało się niedawno, że to pompa hałasowała i nadszedł jej koniec (spaliła się). W twoim przypadku dziwne by to było ze nowa pompa piszczy(na dodatek nie masz zamiennika). Moim zdaniem robi się gdzieś zwarcie w okolicach pompy albo coś tego rodzaju:) nie nalezę do znawców ale miałem sporo przejść ze swoją astrą i mam troche doświadczenia. To tyle z mojej strony. Pozdrawiam.

https://forum.opel24.com/topic/40838-piszczenie-w-zbirniku-paliwa/#findComment-380801