Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Sygnal modulowany to raczej w radiotechnice.... gdzie tam w aucie a gdzie demodulator w takim zaworku... Sadze ze to zwykly elektro zawor z cewka sterowany jakims przekaznikiem - sam mam z tym problem :D

• Odpowiedzi 25
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Sygnal modulowany to raczej w radiotechnice.... gdzie tam w aucie a gdzie demodulator w takim zaworku... Sadze ze to zwykly elektro zawor z cewka sterowany jakims przekaznikiem - sam mam z tym problem :D

Mylisz się kolego :) nie ma tam przekażnika typu włacz i wyłącz tylko synał napieciowy bezpośrednio z EDC.

Pozdrawiam

Mylisz się kolego :lol: nie ma tam przekażnika typu włacz i wyłącz tylko synał napieciowy bezpośrednio z EDC.

Oczywiscie moze tak byc jak najbardziej lecz to nie jest modulacja. Ale nie wazne teraz we wspolczesnej autmatyce uzywa sie do serowania analogowego sygnalu pradowaego 4-20 mA , dla uproszczenia 4- zaworek zamkniety 20 - zaworek otwarty 12 - w polozeniu srodkowym i to wszystko jest mierzalne , wczesniej byly sygnaly napieciowe. Lecz skad wziac dane na ten temat :). Sadze ze wyjscie z sytulacji bedzie dorwanie jednego takiego zaworu i wstawianie go po kolei w miejsca obecnego :).

Btw moze ktos napisac fochowa nazwe tego czegos :D

yjscie z sytulacji bedzie dorwanie jednego takiego zaworu i wstawianie go po kolei w miejsca

Kol.Mar, ale w wcześniejszym poście jest napisane że tylko dwa można podmienić a ten trzeci z tego wynika że jest inny tak to zrozumiałem. :) a to btw to nie tylko ty nie wiesz o co chodzi .Aby się dowiedziedz trzeba nieraz samemu dojść do źródła bo piszący widocznie sam nie wie co oznacza,a powinno być zrozumiałe dla laika prawda ,białe to białe sami utrudniamy sobie tematy. :)

Jak to tylko dwa wszystkie zawory sterowany przez pompke waku sa IDENTYCZNe z tymi samymy numerami. Wpadlem jeszcze na pomysl aby z pracy wziac zadajnik pradowo napieciowy i sprawdzic czy rzeczywiscie to jest sterowane analogiem - czyli zmieniajacym sie napieciem, pradem . chociaz dalej twierdze iz to zwykle cewki i zawor czyli elektro zawor a czyms na rodzaj analogu jest cisnienie z pompki waku (zmienia sie).

Btw temat nalezy wyjasnic bo kupa ludu sie tu z tym zglasza a jakos malo jest rzeczowych rozwiazan

Pozdrawiam

Jak to tylko dwa wszystkie zawory

Kol.Mar, mówisz o tych 3szt. elektrozaworach . bo już sie pogubiłem w tym temacie jak zauważyłeś ::wymieniają dwa jednakowe a trzeci inny tego się nie spodziewałem bo nie sprawdzałem po prostu. Ale ja też uważam twoja teorię za zasadną[zwykłe cewki] i dlatego myśle że to rozwiążemy wcześniej lub później :)