Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

kilka miesięcy temu kupiłem Astrę H,

ale od kilku dni podczas jazdy lub po kilku sekundach od ruszenia,

zapala się kontrolka Airbag, co dziwne wystarczy wyłączyć silnik i przekręciś kluczyk ponownie,

a kontrolka już nie świeci lecz nie wiadomo od czego to zależy, bo bywa tak że zaraz ponownie się zapala

albo pozostaje wygaszona, dziwi mnie to ponieważ naogół jeśli się raz zapali to wygaszenie jedynie przez kompa,

a tu wystarczy przekręcić kluczyk lecz nie wiadomo na jak długo to wystarczy,

druga rzecz to kontrolka zapięcia pasów, nie zwracałem na nią nigdy uwagi bo pasy to u mnie odruch,

ale po przekręceniu kluczyka wraz z wszystkimi kontrolkami gaśnie chociaż pasy są nie zapięte, niby szczegół ale drażni.

PzDR

https://forum.opel24.com/topic/42536-za%C5%9Bwiecaj%C4%85ca-si%C4%99-kontrolka-airbag-i-gasn%C4%85ca-pas%C3%B3w/

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

atobos,

regulamin znasz to wiesz ze najpierw sie szuka na forum

a potem pisze...

jakbys preszukal forum to bys wiedzial ze trzeba odczytac bledy, i przy okazji przygladnac sie kostkom pod fotelem

ale po przekręceniu kluczyka wraz z wszystkimi kontrolkami gaśnie chociaż pasy są nie zapięte, niby szczegół ale drażni.

PzDR

a jak jedziesz bez zapietych pasow to cos pika?

atobos,

regulamin znasz to wiesz ze najpierw sie szuka na forum

a potem pisze...

jakbys preszukal forum to bys wiedzial ze trzeba odczytac bledy, i przy okazji przygladnac sie czujnikom absu przy piastach...

a jak jedziesz bez zapietych pasow to cos pika?

właśnie szukałem na forum, i nic nie znalazłem, nie rozumiem co maja czujniki abs wspolnego z airbag lub pasami,

a jak jade bez zapietych nic nie pika,

p.s.

jak nie świeci nie pokazuje błędów, a na włączonum silniku raczej kompa się nie podpina ;)

mea culpa,

nie wiem czemu ubzduralem sobie piszac odpowiedz ze abs, zamiast airbag...

sprawdz oczywiscie wpierw kostki pod siedzeniem

mea culpa,

nie wiem czemu ubzduralem sobie piszac odpowiedz ze abs, zamiast airbag...

sprawdz oczywiscie wpierw kostki pod siedzeniem

zamierzan popoprawiac,

ale nie daje mi spokoju to ze po wył. i ponownym wł. stacyjki gaśnie,

z techn. punktu widzenia jak raz sie zaświeci to powinna się świecić aż

do kasowania przez kompa.

to zalezy jak krytyczny jest blad...

jesli to cos niewielkiego, nie majace wplyw na bezpieczenstwo jazdy (oczywiscie w potocznym znaczeniu, bo sam blad cos wskazuje) to moze znikac i pojawiac sie w trakcie jazdy,

to zalezy jak krytyczny jest blad...

jesli to cos niewielkiego, nie majace wplyw na bezpieczenstwo jazdy (oczywiscie w potocznym znaczeniu, bo sam blad cos wskazuje) to moze znikac i pojawiac sie w trakcie jazdy,

poprawiłem łączenia i dzisiaj było ok z AIRBAG'iem,

ale kontrolka pasów dalej nie sygnalizuje niezapietych.

bo to 2 rozne sprawy, byc moze masz wylaczona sygnalizacje zapietych pasow...

ktos na forum pisal o czyms takim, ale w druga strone - chcial wylaczyc sygnalizacje, i chyba mu sie udalo... musisz poszukac