Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

więc ładowanie sprawdziłem i jest w porządku,

zaobserwowałem że naogół zapala się przy skręcie kierownicy w prawo.

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

a wspomaganie kierownicy jakie masz?

elektrohydrauliczne, czyli jak krecisz rosnie ci pobor pradu, czyli spada napiecie w ukladzie... pytanie teraz czemu, czy to problem ze zla masa (zle kontakty) czy wadliwy(padniety) akumulator, czy tez problem z altkiem (nei wyrabia) czy tez ze wspomaganiem (za duzo ciagnie)...

a wspomaganie kierownicy jakie masz?

elektrohydrauliczne, czyli jak krecisz rosnie ci pobor pradu, czyli spada napiecie w ukladzie... pytanie teraz czemu, czy to problem ze zla masa (zle kontakty) czy wadliwy(padniety) akumulator, czy tez problem z altkiem (nei wyrabia) czy tez ze wspomaganiem (za duzo ciagnie)...

jeśli tak by było to wydaje mi się że w lewo musiałaby być taka sama reakcja,

próbowałem kierownicą kręcić w obie strony zero reakcji,

chyba zostaje tylko udać się na jakiś konkretny warsztat.

W sobote mam wizyte w warsztacie,

ale zaobserwowałem coś nowego, a mianowicie za ta kontrolka zaswieca się nie jedynie przy skręcie ale przy skrecie z dochamowaniem,

a dziś na dodatek po przekroczeniu 130km/h zapalił się żółty samochodzik z kluczem,

na wszelki wypadek noga z gazu i po kilkuzet metrach zgasł.

dziś na dodatek po przekroczeniu 130km/h zapalił się żółty samochodzik z kluczem

wiec pozostaje ci zczytanie bledow...

A więc błędy w przekazywaniu informacji , przyciski kierownicy, tempomatu, no i m.in. poduszki,

diagnoza wiązka w kolumnie kierownicy, lub bardziej drastyczny scenariusz moduł CIN czy coś takiego.

modul CIM

większe prawdopodobieństwo jest że moduł padł czy coś z kablami w kierownicy,

bo tylko zaświeca przy skręcie i to też nie zawsze.

W grę wchodzi tylko wymiana czy można naprawić moduł lub "wiązkę",

i moze ktoś wie ile trzeba kasy naszykować.

poczytaj tematy o padajacych CIMach

jest ich sporo

wieksze prawdopodobienstwo ze to wlasnie on strzelil

niestety to slaby punkt w nowszych oplach

poczytaj tematy o padajacych CIMach

jest ich sporo

wieksze prawdopodobienstwo ze to wlasnie on strzelil

niestety to slaby punkt w nowszych oplach

nie dawało mi to spokoju i pojechałem na inny sprzęt, i wykazało jasno że to wina taśmy airbag, podskakuje napiecie przy obrocie kierownicy

i zapala sie poducha.

teraz musze znależć ile coś takiego orientacyjnie kosztuje.

AHA

i co najwazniejsze pełna diagnostyka za free :)