Skocz do zawartości

Pompka na przewodzie paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba tutaj to pasuje, nie znalazłem na forum podobnego tematu.

Otóż tak: Dziś odpaliłem, cofnąłem i zgasł....kręci i nic.... okazało się... na przewodzie paliwowym miałem taką pompeczkę, żeby w razie jakiegoś zapowietrzenia podpompować... i niestety ona pękła... trochę paliwa się wylało i zapowietrzenie... zdjąłem pompkę i jakoś połączyłem oba fragmenty przewodu... potem odpowietrzałem niestety kręcąc z przerwami rozrusznikiem, nie umiałem inaczej, na razie pali... ale po świętach do mechanika.... może wymienić cały przewód - do filtra..... albo przynajmniej profesjonalnie połączyć przewody .... nie wiem czy montować ponownie nową pompkę? Czy zostawić przewód? Co myślicie, ma ktoś tym doświadczenie? Macie pompeczki do ręcznego pompowania paliwa jakby co?

W sumie zdarzało się, że jej używałem głównie zimą, ale miałem wcześniej też problemy z rozrusznikiem i ładowaniem. Teraz pięknie pali - znaczy po naprawie rozrusznika i ładowania, od pierwszego strzału..... co robić?

https://forum.opel24.com/topic/51763-pompka-na-przewodzie-paliwa/

Gość pedros_22

skoro ktos zastosował taka pompke to juz byl jakis problem z zapowietrzeniem,

w oryginale jej nie bylo to po co poprawiac?

jeżeli bedzie palił dobrze to wymien przewod na nowy jesli nie to zacznij od trójników wraz z przelewami,

pozniej nieszczesne trawersy- przerabiałem ten temat tylko mechanior zaczał od pompy i wycyckał ze mnie kase a na koniec wymienił uszczelki pod trawersami

https://forum.opel24.com/topic/51763-pompka-na-przewodzie-paliwa/#findComment-436115

Obecna pompka się już nie nadaje. A ten przewód skąd on właściwie biegnie, jak długi jest itp.? Trochę mnie kusi by spróbować bez pompki. Słyszałem, że czasem one są też źródłem zapowietrzania, moja dziś na pewno była ;) Czyli gdzieś na drugim jego końcu są jakieś uszczelki? Hmm mam dość zaufanego mechanika, po świętach pojadę z nim obgadać sprawę.

Oczywiście nadal chętnie przyjmę wszelkie sugestie i rady oraz jeszcze opinie innych odnośnie pompki ;)

https://forum.opel24.com/topic/51763-pompka-na-przewodzie-paliwa/#findComment-436123