Gość sebus200v Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 (edytowane) witam serdecznie wszystkich. od pewnego czasu borykam sie z poniższym problemem: jakieś 2 tygodnie temu podczas jazdy zgłasło mi auto udało się je bez problemu odpalić. Od tamtego czasu przy zapalaniu świeciła się kontrolka "samochodu z kluczykiem" jednka po ponownym zapaleniu silnika kontrolka znikała. W zeszłym tygodniu pojechałem do mechanika i ten podłąćzył go do komputera wyskoczył błąb czujnika ciśnienia paliwa na listwie paliwowej. Wykasował go i samochód przez tydzien jeżdził normalnie - stwierdził iż przyczyn takiego komunikatu moze byc wiele np. wtryski, cujnik. w tym tygodniu problem sie pojawił wieć pojechałem do jednego mechanika tam błąd skasowano i poweidziano mi iż auto jeżzi normalnie. dodam iż dodatkowym objawem było to iż auto traciło moc i szarpało i nie dało się nic jechać - tracił po prostu moc. dziś odstawiłem auto znowu do mechanika i ten stweirdził że wszystko jest ok czy macie może jakiś pomysł co to może być| 3 mechaników i każdy rozkłąda ręce kasuje bład i mówi żeby jeździć będę wdzięczny za pomoc Edytowane 23 Sierpnia 2012 przez sebus200v   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/55287-komunikat-czujnik-ci%C5%9Bnienia-paliwa-na-listwie-paliwowej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicaj Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 błędy sam sobie zczytasz, czemu kontrolka się świeci (nie gaśnie przed) przy zapalniu - bo ma błąd zarejestrowany. o wszystkim poczytasz w tematach o metodzie gaz hamulec zresztą o błędzie też poczytasz - powodów może być parę - czujnik, pompa, wtryski, elektryka, pompka... bez większej - dokładniejszej diagnozy ciężko coś powiedzieć...   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/55287-komunikat-czujnik-ci%C5%9Bnienia-paliwa-na-listwie-paliwowej/#findComment-453331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi