Skocz do zawartości

OP COM NAMIESZAL-czyli czego nie robic jak sie nie ma pojecia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

moze ktos spotkal sie z podobnym problemem - dotyczy Astra H, mianowicie:

Bawilem sie moim op-com probujac aktywowac Trip Computer, ale bez sukcesu. Wymyslilem wiec, ze poprobuje innych marek samochodow,

jakie mozna wybrac w programie. Skakalem wiec po wszystkich opcjach dla innych OPLI niz moja ASTRA H, SAAB, i wszystkie inne jakie sa dostepne

w OP-COM i mam teraz taki rezultat:

przestal dzialac DEAD-LOCK, TYLNA WYCIERACZKA, PRZEDNIE HALOGENY i mam BLEDNE WSKAZANIE POZIOMU PALIWA.

Nie wiem jak to naprawic, wiecej: pojechalem na garaz opla aktywowali mi TRIP COMPUTER za oplata bez problemu, ale nie potrafia naprawic w/w awari.

Nie mam pojecia co jest kopniete. Moze ugotowalem troszke ktorys z ukladow elektronicznych.

Jak ktos ma jakiekolwiek wskazowki co moze byc przyczyna prosze o pomoc...

https://forum.opel24.com/topic/55641-op-com-namieszal-czyli-czego-nie-robic-jak-sie-nie-ma-pojecia/

chyba podkleje temat jako przestroge przed glupimi pomyslami

co teraz zrobic ??

pobaw sie jeszcze raz probujac wrocic w ustawienia fabryczne

Jak ktos ma jakiekolwiek wskazowki co moze byc przyczyna prosze o pomoc

Przyczyna znana !!!

Jak naprawić ???

Jak nie pomoże przywrócenie ustawień fabrycznych to trzeba wgrywać nowe firmware

chyba podkleje temat jako przestroge

Jestem za !!!

• 1 miesiąc temu...

problem rozwiazany :) wystarczylo podlaczyc pod tech 2 i zmienic code index w UEC.

moj op-com wyladowal w smietniku.

nie chce zeby mnie kusil.

nie polecam kupowac china-clone...

pozdrawiam

problem rozwiazany :) wystarczylo podlaczyc pod tech 2 i zmienic code index w UEC.

moj op-com wyladowal w smietniku.

nie chce zeby mnie kusil.

nie polecam kupowac china-clone...

pozdrawiam

China clon to bardzo fajna zabawka tylko najpierw trzeba trochę o niej poczytać. Nie trzeba było jechać na techa2 op-comem można też bez problemu zmieniać indexy wyświetlacza.

Witam mam podobny kłopot też chciałem wylogować wyświetlacz 3 liniowy zastępując go GIDem ale chciałem tylko zobaczyć tę fynkcję aby zrobić to pużniej , wyszłem z tej fukcji i zakończyłem pracę ,po ponownym uruchomieniu opcoma już niechciał się połaczyć z tym blokiem wszystko inne chodzi co teraz mam robić pomóżcie proszę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności