Skocz do zawartości

Prośba o rozkodowanie VIN

Rekomendowane odpowiedzi

czy zdaza sie ze opis po kodach elementow wyposazenia moze bytc rozny od rzeczywistosci? czy raczej w aucie bylo cos zmieniane w kwestii wyswietlacza i konsoli centralnej?

Zdarzało się,ale naprawdę sporadycznie że były jakieś drobne rozbieżności.

Ale czy był to błąd w nr VIN czy może czyjaś wcześniejsza ingerencja w wyposażenie samochodu to ciężko mi powiedzieć.

:niie:

https://forum.opel24.com/topic/55670-pro%C5%9Bba-o-rozkodowanie-vin/page/267/#findComment-397276

• Odpowiedzi 4,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

W0L0TGF3518125514

W0L:General Motors

0:Pojazd Nie Specjalny

T:Astra

G:Astra

F35:5 Drzwiowy Kombi

1:2001

8:Ellesmere Port

125514:SERIAL NUMBER

typ siln:Y17DT

Nr pierwszej rejestracji:49-HD-FT

Data produkcji:2001.04.24

Kod modelu:0TF35

Kod lakieru według GM-22L

2J1 = POKRYCIE,WNĘTRZE PODŁOGI,STANDARDOWE 80I = WNĘTRZE-CZARNY 80X = WYKOŃCZENIE WNĘTRZA NADWOZIA-CZARNY A88 = ZAGŁÓWEK,SIEDZENIE PRZEDNIE,AKTYWNY AG4 = SIEDZENIE PRZEDNIE,LEWE,REGULATOR WYSOKOŚCI,RĘCZNY AJ3 = DLA PODUSZKI POWIETRZNEJ KIEROWCY AJ4 = DLA PRZYPADKU Z PODUSZKĄ POWIETRZNĄ PASAŻERA AP9 = SIATKA PRZEDZIAŁU ŁADUNKOWEGO AQ6 = SIEDZENIE PRZEDNIE,OPARCIE REGULOWANE AR6 = PAS,SIEDZENIE TYLNE,ŚRODKOWY,TRÓJPUNKTOWY AT0 = ZAGŁÓWEK,TYLNY,TKANINA,PEŁNY AU0 = ZAMEK DRZWI,ZE ZDALNYM STEROWANIEM AY3 = ZAGŁÓWEK,PRZEDNI,TKANINA,PEŁNY AY5 = ZAGŁOWEK,TYLNY,TKANINA,ŚRODKOWY B75 = POKRYCIE BAGAŻY,ZESP. B76 = DLA PRZYRZĄDÓW Z CZARNYMI TARCZAMI BB7 = UŻYWANE Z CHROMOWANYMI WEWNĘTRZNYMI KLAMKAMI DRZWI C87 = LAMPKA CZYTANIA MAPY,TYLNA CT5 = DLA HOLANDII D44 = POKRYCIE,OBUDOWA LUSTERKA,NADWYMIAROWE,MALOWANE DA5 = PODŁOKIETNIK,TYLNY,ŚRODKOWY ELL = WYPRODUKOWANO W ELLESMERE PORT FI2 = TABLICZKA,OSTRZEGAWCZA,FOTELIK DLA DZIECKA FP9 = PRZEŁOŻENIE PRZEKŁADNI GŁÓWNEJ 3.55 G61 = MOCOWANIE NA 4 ŚRUBY G66 = URZĄDZENIE DO RĘCZNEGO POZIOMOWANIA ZAWIESZENIA JL9 = ABS K73 = ALTERNATOR,70A LHD = KIEROWNICA PO LEWEJ LR6 = SILNIK WYSOKOPRĘŻNY TURBO 17TD M79 = RĘCZNA SKRZYNIA BIEGÓW,5 BIEGOWA N32 = KOŁO KIEROWNICY,DELUXE N40 = WSPOMAGANIE MECHANIZMU KIEROWNICZEGO, NIEZMIENNY STOSUNEK WSPOMAGANIA NC0 = WYPOSAŻENIE,UNIA EUROPEJSKA NC9 = EMISJA SPALIN,WYSOKOPRĘŻNY,Z KATALIZATOREM,WARIANT 3 P34 = KOŁO I OPONA,ZAPAS PG1 = KOŁO,JEZDNE,STALOWE,6JX15 QXA = OPONY,185/65 R 15-88T T67 = AKUMULATOR,70AH T6U = PŁYTA WYKOŃCZENIA,WEWNĘTRZNA,STANDARDOWA,WARIANT 2 T96 = PRZEDNIE ŚWIATŁO PRZECIWMGIELNE U07 = KLAKSON,FANFARA U16 = PRZYRZĄD,OBROTOMIERZ U83 = GŁOŚNIK,6 V55 = BAGAŻNIK DACHOWY VE6 = ZDERZAK,MALOWANY VG2 = WOSK ZABEZPIECZAJĄCY,USUNĄĆ W1A = ZAOPATRZENIE MONTAŻOWE,RADIO,BEZ TELEFONU SAMOCHODOWEGO W2N = LITERNICTWO,BOCZNE,USUNĄĆ W6U = WYKOŃCZENIE,TKANINA,STANDARD,WARIANT 2 W8X = CZĘŚCI DODATKOWE,INSTALACJA RADIA XK5 = WYPOSAŻENIE,JEWEL XL8 = DLA CZĘSTOTLIWOŚCI 433 MHZ Z1F = CZUJNIK,SYSTEM OGRANICZAJĄCY,LEWY Z1X = FARBA,JEDNO POKRYCIE

https://forum.opel24.com/topic/55670-pro%C5%9Bba-o-rozkodowanie-vin/page/267/#findComment-397278

oczywiście daro masz racje :-) sorki mój bład...

w dowodzie data pierwszej rejestracji jest 25.02.99 a wg win produkcja 10.03.99... wszystko inne sie zgadza... zastanawia mnie tylko czy nie na moim aucie nie robiono jakis lodzikow... szyby, elementy wnetrza na ktorych jest zaznaczony miesiac rok to albo styczen albo luty a pasy z data 25.02.99...

https://forum.opel24.com/topic/55670-pro%C5%9Bba-o-rozkodowanie-vin/page/267/#findComment-397290

Gość marcinooos

Czy można przełożyć jeszcze bardziej po ludzku co oznacz "JEWEL XL8 = DLA CZĘSTOTLIWOŚCI 433 MHZ Z1F = CZUJNIK,SYSTEM OGRANICZAJĄCY"?

Czy moja astra ma jakieś zabezpieczenia antykradzieżowe, bo z rozszyfrowania VIN nie bardzo wiem oraz do OC muszę podać wersję auta typu: Astra II 1.7 DTI Club, Astra II 1.7 DTI Comfort, jaką ja mam.

VIN auta powyżej

Dzięki

Edytowane przez marcinooos

https://forum.opel24.com/topic/55670-pro%C5%9Bba-o-rozkodowanie-vin/page/267/#findComment-397317

Witam !

Chce kupić samochodzik, Opelka Merive :) Ciekawi mnie co mogę dowiedzieć się po numerze VIN od was. Wszelkie informacje są mile widziane !

Numer VIN : WOLOXCE7554256117 .

Z góry dziękuje !

Pozdrawiam

Mateusz

https://forum.opel24.com/topic/55670-pro%C5%9Bba-o-rozkodowanie-vin/page/267/#findComment-397327

w dowodzie data pierwszej rejestracji jest 25.02.99 a wg win produkcja 10.03.99... wszystko inne się zgadza.

Trochę dziwne,ale różnica nie jest duża wiec może to tylko jakiś błąd w bazie danych.

A co do różnych dat na poszczególnych elementach to jak najbardziej normalne bo to jest data ich wyprodukowania.

https://forum.opel24.com/topic/55670-pro%C5%9Bba-o-rozkodowanie-vin/page/267/#findComment-397368

DLA CZĘSTOTLIWOŚCI 433 MHZ

Tyczy się nadajnika zdalnego sterowania(pilota)

CZUJNIK,SYSTEM OGRANICZAJĄCY ,LEWY"?

Kod ten informuje o tym, że samochód jest przystosowany do ruchu lewostronnego (dla samochodów dla ruchu prawostronnego ten kod jest następujący: Z1G CZUJNIK, SYSTEM OGRANICZAJĄCY, PRAWY)

W oryginale to: SPEEDOMETER KILOMETER (prędkościomierz w kilometrach)

Czy moja astra ma jakieś zabezpieczenia antykradzieżowe,

Jeżeli w VINie nic na ten temat nie ma to ja Ci tego też nie powiem.

Choć z tego co wiem to wszystkie AG mają immobiliser,alarm był opcjonalny.

muszę podać wersję auta typu: Astra II 1.7 DTI Club, Astra II 1.7 DTI Comfort, jaką ja mam.

Nie wiem nic na ten temat nie ma prócz

WYPOSAŻENIE,JEWEL

https://forum.opel24.com/topic/55670-pro%C5%9Bba-o-rozkodowanie-vin/page/267/#findComment-397369

WOLOXCE7554256117

Poprawny VIN to W0L0XCE7554256117

W0L:General Motors

0:Pojazd Nie Specjalny

X:Corsa

C:Meriva

E75:Monocab (E75)

5:2005

4:Zaragoza

256117:SERIAL NUMBER

typ siln:Y17DT

Data produkcji:2005.04.07

Kod modelu: 0ZM75

Kod lakieru według GM-2HU

18I = WYKOŃCZENIE WNĘTRZA - CIEMNY WĘGIEL DRZEWNY 18X = KOLOR WYKOŃCZENIA SIEDZENIA - CIEMNY WĘGIEL DRZEWNY 18Y = WYKŁADZINA WYKOŃCZENIA DRZWI,W RÓŻNYCH KOLORACH A32 = SZYBY STEROWANE ELEKTRYCZNIE,PRZÓD AG4 = SIEDZENIE PRZEDNIE,LEWE,REGULATOR WYSOKOŚCI,RĘCZNY AJ7 = DLA KIEROWCY,PASAŻERA I BOCZNEJ PODUSZKI POWIETRZNEJ AQ6 = SIEDZENIE PRZEDNIE,OPARCIE REGULOWANE AU0 = ZAMEK DRZWI,ZE ZDALNYM STEROWANIEM AWF = Z KIESZENIĄ DO PRZECHOWYWANIA B40 = POKRYCIE PRZEDZIAŁU ŁADUNKOWEGO, SZTYWNE BF8 = SCHOWEK, PRZEDNIE SIEDZENIE, PRAWE BLD = LISTWA WEWNĘTRZNA DRZWI, SREBRNA BNN = SCHOWEK, CARGO AREA BPA = STOSOWANY ZE SCHOWKIEM NA TYLNYM SIEDZENIU C60 = KLIMATYZACJA C76 = OŚWIETL. WNĘTRZA, PŁAT TYLNY BOCZNY, OSTRZEGAWCZE I PODWÓJNE DO CZYTANIA C95 = ŚWIATŁO,SUFITOWE,ZESP.,Z PODWÓJNĄ LAMPKĄ DO CZYTANIA CT1 = DLA BELGII D1J = ZESTAW WSKAŹNIKÓW,BIAŁY,CZARNY,PIERŚCIENIE SREBRNE DDU = LUSTERKO,ZESP. DJ9 = LUSTERKO,ELEKTRYCZNE I OGRZEWANE,SZEROKIE,NIEBARWIONE,PRAWE-LEWE DT4 = POPIELNICZKA I ZAPALNICZKA DU2 = SCHOWEK TYLNEGO SIEDZENIA,PODRĘCZNY FX1 = PRZEŁOŻENIE KOŃCOWE PRZEKŁADNI GŁÓWNEJ 3.94 G61 = MOCOWANIE NA 4 ŚRUBY GMZ = WYPRODUKOWANO W SARAGOSSIE JL9 = ABS K60 = ALTERNATOR,100A LHD = KIEROWNICA PO LEWEJ LR6 = SILNIK WYSOKOPRĘŻNY TURBO Y17TD M26 = RĘCZNA SKRZYNIA BIEGÓW,5 BIEGOWA,TYPU F17 MM3 = Z RĘCZNĄ SKRZYNIĄ BIEGÓW N33 = DLA ODCHYLANEJ KOLUMNY KIEROWNICY NC0 = WYPOSAŻENIE,UNIA EUROPEJSKA NP5 = KOŁO KIEROWNICY,SKÓRA NT3 = EMISJA SPALIN,EEC 00 PBV = WYKOŃCZENIE,ATENY/ELBA PFX = KOŁO,JEZDNE,ALUMINIUM,5 SZPRYCH,6JX15 QLF = OPONY,185/60 R 15-88H QQ5 = DLA KOŁA ZAPASOWEGO O PEŁNYCH WYMIARACH T9M = WYKOŃCZENIE ELBA TM7 = AKUMULATOR,60AH UF8 = WYŚWIETLACZ CIEKŁOKRYSTALICZNY TRZECH INFORMACJI - DATA/GODZINA/TEMPERATURA URA = PRZEŁĄCZNIK REGULACJI RADIA UW6 = GŁOŚNIK,6 VG2 = WOSK ZABEZPIECZAJĄCY,USUNĄĆ VHC = HAK CARGO,OPARCIE TYLNEGO SIEDZENIA VK8 = UCHWYT,OKULARY VU2 = ŚRODEK TABLICY ROZDZ.,MATOWY CHROM W1Y = DLA PRZYPADKU STEROWANIA RADIA NA KIEROWNICY W2N = LITERNICTWO,BOCZNE,USUNĄĆ WBE = WYPOSAŻENIE JEDNOSTKI ODBIORNIKA,RADIO XL8 = DLA CZĘSTOTLIWOŚCI 433 MHZ XM5 = WYPOSAŻENIE,POZIOM 1 Z1F = CZUJNIK,SYSTEM OGRANICZAJĄCY,LEWY Z1Y = FARBA,DWA POKRYCIA

https://forum.opel24.com/topic/55670-pro%C5%9Bba-o-rozkodowanie-vin/page/267/#findComment-397370

Gość marcinooos

Witam dzisiaj

Przejrzałem forum i widzę, że Daro trochę się znasz na Opelkach. Wielki szacun dla Ciebie!

Ciekawi mnie jeszcze co to znaczy "WYPOSAŻENIE,JEWEL"?

Dzieki

https://forum.opel24.com/topic/55670-pro%C5%9Bba-o-rozkodowanie-vin/page/267/#findComment-397373

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności