Gość Anonymous Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Witam ponownie. Autko pochodziło mi tyle co pisany ostatnio post. Na stopie silnik zgasł i już nie ruszył. Przyjechał mechanik i stwierdził że w instalacji powinien być zamontowany przekaźnik który wyłącza co jakiś czas pompę paliwową żeby nie chodziła non stop. I to pewnie znowu padła mi pompa i prawdopodobnie regulator ciśnienia. Kolejna kasa na naprawę. Już powoli tracę cierpliwość . Czy faktycznie w silniku 1.6 16v z LPG powinno być zamontowane coś takiego jak przekaźnik wyłączający pompę paliwową? Proszę o odpowiedz i z góry dzięki.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość guma70 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Pompa paliwowa powinna pracować ciągle, ale musi być paliwo w baku najlepiej z dodatkiem czyszczącym układ paliwowy. Przecież jak nie wszyscy mają LPG, a u reszty pompa pracuje non stop. Poza tym przepływające paliwo zapobiega zapieczeniu wtrysków.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 kolega ma racje jak bedziesz mial paliwko w baku to nie powinno byc problemow napisz czy cos pomoglo i napisz pozdro   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Niestety to nie pompa ale znacznie gorzej. Pękł pasek rozrządu . Co się dzieje teraz w silniku to już nawet nie chcę myśleć. Koszty naprawy przerosną pewnie moje możliwości także samochód na kołki. Dzięki wszystkim za pomoc.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 jak to pekl to co tam sie stalo ? ze starosci czy jakies zblokowanie mechanizmu nastapilo w silniku:) ja piernicze to sie zrobil bigos pozdro   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość guma70 Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Tak mają 16V trzeba uważać na wymianę paska. Spytaj o koszty remontu, bo może lepiej wymienić silnik, za 1,5tys powinno coś być.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość solan Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Witam, u kumpla w astrze I 1.4 16V też pękł pasek, nowe zawory., planowanie głowicy itp. całkowity koszt remontu zamknął się kwotą 1900 złlepiej zrobić remont niż kupować używany silnik- nigdy nie wiadomo w jakim jest stanie.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robertnet Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Tak mają 16V trzeba uważać na wymianę paska. potwierdzam, proponuję jednak zdiagnozowac stan uszkodzen silnika i wtedy podjąc decyzje,   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 to fakt trzeba zweryfikowac dobrze uszkodzenia i obliczyc co sie oplaca:) a tak na marginesie to kto ci zmienial ten pasek? czy sam pekl ze starosci czy jak?   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Paski zmieniał mechanik który sprzedał mi auto. A przynajmniej tak twierdził. [ Dodano: Pon Paź 29, 2007 17:51 ] I zapomniałem dodać ,że zmieniał je dwa miesiące temu. Robił cały rozrząd przed zakupem - naszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi