Gość KoYoT77 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Panowie jedno zasadnicze pytanie czy tak jak jest na zdjęciu to powietrze idzie z zewnątrz czy ze środka auta? Dodam że w tej pozycji teraz kontrolka obiegu nie świeci się. Jak nacisnę zaświeci się i klapka wychyla się w drugą stronę. Czyli mówicie że mogło się coś w silniczku przestawić? Ok wyciągnąć całą dmuchawę ale którędy przez ten rozkecony schowek? W tym przypadku położenie klapki odcina dopływ powietrza zwnętrza pojazdu do dmuchawy i ponownie w obieg czyli - OBIEG OTWARTY (kontrolka nie świeci się), w drugim położeniu klapka się podnosi i tylko widać kratkę, powietrze jest zasysane nie z zewnątrz z podszybia tylko z wnętrza pojazdu - OBIEG ZAMKNIĘTY (kontrolka obiekgu świeci się). OPEL ma problem ze sterowaniem tym elementem, sam tego doświadczyłem, często oś obrotu pęka, silniczek pracuje ale klapka nie reaguje. Tym którzy się zabierają za wyciągnięcie dmuchawy lub tylko górnej części aby się dostać do klapki - życzę dużo cierpliwości. (mnie wczoraj szlak trafił)   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/60244-nie-dzia%C5%82a-obieg-wew-astra-g-szyby-pauj%C4%85/page/3/#findComment-492428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lewarek Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 mam ten problem, nie słysze pracy silniczka, raz na iles prób coś popracuje a zazwyczaj nic. chciałem wykręcić schowek by ustawić obieg wewnętrzny, ale dolny środkowy trox schowka nie chce puścić. czym mogę wykręcić taką wyrobioną śrubę, dokładnie tego troxa 20 ?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/60244-nie-dzia%C5%82a-obieg-wew-astra-g-szyby-pauj%C4%85/page/3/#findComment-658278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi