Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie moje jest następującepost-34395-0-39735300-1371762730_thumb.jpg gdzie to można kupić , lub czym można to skleićpost-34395-0-55696800-1371762760_thumb.jpg konkretnie wieloklin ośka prawapost-34395-0-87464400-1371762772_thumb.jpg która po kilku latach użytkowania pozostaje w silniczku po ukręceniu się :-) Zapewne wielu z Was już przerabiała ten temat w swoich Oplach z Klimatronikiem podzielcie sie swoimi pomysłami.

https://forum.opel24.com/topic/62431-klapka-nastawnika-rozdzia%C5%82u-%C5%9Bwie%C5%BCego-powietrza-klimatronik/

Witam miesiac temu to robilem. Milalem wyrobiony wieloklin i pekniety ktos wczesniej juz kombinowal i kleil to ale nic nie dalo. Wiec wylamalem ten wieloklin z lewej strony i przelorzylem od strony silniczka. Klejenie nic racze nie da chyba ze bedziesz mial jakis bardzo dobry klej. Ja poksipolem kleilem i dalej sie obracalo. Przewiercilem na wylot i skrecilem wkretem i jest ok. Przewierc w tym miejscu gdzie masz zaznaczone tylko jeczcze faze zrob zeby ci sie ladnie glowka wkreta chowala

post-26457-0-28451700-1371766658_thumb.jpg

Edytowane przez michalwww

Witam miesiac temu to robilem. Milalem wyrobiony wieloklin i pekniety ktos wczesniej juz kombinowal i kleil to ale nic nie dalo. Wiec wylamalem ten wieloklin z lewej strony i przelorzylem od strony silniczka. Klejenie nic racze nie da chyba ze bedziesz mial jakis bardzo dobry klej. Ja poksipolem kleilem i dalej sie obracalo. Przewiercilem na wylot i skrecilem wkretem i jest ok. Przewierc w tym miejscu gdzie masz zaznaczone tylko jeczcze faze zrob zeby ci sie ladnie glowka wkreta chowala

Pomysł dobry spróbowałem to obrócić ale okazało się że pozycja wieloklina nie pasuje do pozycji obrotowej silniczka , jest spora różnica po ustawieniu odpowiedniej pozycji udało się nałożyć silniczek ale pojawił się kolejny problem ze sterowaniem wszystko na odwrót. w momencie wyłączenia nawiewu klapka ustawia się w pozycji nawiew zewnętrzny po załączeniu zmienia położenie na obieg zamknięty i tu zaczynają się schody po wciśnięciu przycisku obieg zamknięty silniczek próbuje obrócić ale w przeciwną stronę . Powiedz mi rzecz taka mocując wieloklin w jakiej pozycji go zamocowałeś względem np. zaznaczonego na zdjęciu miejsca osadzenia wkręta powiedzmy ze punktem odniesienia będzie pozycja płaskiego prostokątnego zęba?

Pomysł dobry spróbowałem to obrócić ale okazało się że pozycja wieloklina nie pasuje do pozycji obrotowej silniczka , jest spora różnica po ustawieniu odpowiedniej pozycji udało się nałożyć silniczek ale pojawił się kolejny problem ze sterowaniem wszystko na odwrót. w momencie wyłączenia nawiewu klapka ustawia się w pozycji nawiew zewnętrzny po załączeniu zmienia położenie na obieg zamknięty i tu zaczynają się schody po wciśnięciu przycisku obieg zamknięty silniczek próbuje obrócić ale w przeciwną stronę . Powiedz mi rzecz taka mocując wieloklin w jakiej pozycji go zamocowałeś względem np. zaznaczonego na zdjęciu miejsca osadzenia wkręta powiedzmy ze punktem odniesienia będzie pozycja płaskiego prostokątnego zęba?Ja nie obracałem klapki poprostu wyciolem ten wieloklin

Czesc ty cala klapke obracales? . Wyciolem te wielokliny i przelorzylem ten dobry na prawa strone. Bo ten z lewej jest chyba nawet niepotrzebny. Wloczylem na obieg zamkniety tak aby silniczek sie na taki ustawil. Skrecilem ten wieloklin i zalorzylem klapke tez w pozycji zamknietej. Przewierc przez klapke i wieloklin otwor i wkrec wkreta wtedy bedzie mozna pokrecic i ustawic. Ja tak za pierwszym razem probowalem i dodatkowo kleilem poksipolem ale sie obracalo i nic z tego nie bylo.

post-26457-0-22221600-1371888798_thumb.jpg

Edytowane przez michalwww

• 6 miesięcy temu...

Witam, u mnie jest nieco inny problem bo ten wieloklin złamał się i fragment pozostał w silniczku (wydłubałem go z silniczka), zatem poje pytania: jak można zdemontować tą klapkę (jakaś instrukcja może ze zdjęciami)?, czy można obrócić stronami tą klapkę aby niezłamany klin wsadzić w silniczek??

Edytowane przez pawelci

Cześć obranie klapki nic nie da bo jest tak zrobiona za tylko w tej pozycji pasuje. Klapkę trzeba trochę zdusić zeby klin wyszedl z otworu.