Gość tuszok Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 (edytowane) Od kilku dni jestem posiadaczem Astry H GTC 1.6 116KM z 2007r. auto z Niemiec Mam kilka pytań odnośnie wyposażenia otóż mam dość bogate wyposażenie tzn klimatronic, 8 poduszek, tempomat, navi CD70, czujnik deszczu i zmierzchu, itp. ale irytuje mnie kilka rzeczy na które nie mogę znaleźć odpowiedzi a mianowicie: 1. Gość w ogłoszeniu napisał, że jest autoalarm (sprawdziłem po numerze VIN i wychodzi na to, że jest) ale w żaden sposób nie mogę go aktywować tak jakby go nie było. Jak to sprawdzić? zamykanie się w środku, otwieranie kluczykiem itp. próby nie aktywują alarmu dodam, że bezpiecznik jest włożony i nie przepalony.. 2. Jest kontrolka od sygnalizacji nie zapięcia pasów ale w ogóle się nie zapala. Bezpiecznik sprawdzony. 3. Sterowanie telefonem. Na jakiej zasadzie to działa? powinien być jaki specjalny telefon do tego radia? Nie wiem w ogóle jak to ugryźć... Edytowane 13 Lipca 2013 przez tuszok   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/62756-astra-h-gtc-wyposa%C5%BCenie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicaj Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 otóż mam dość bogate wyposażenie rzekłbym że średnie wyposażenie... wersja na poziomie "catch me" Sterowanie telefonem. Na jakiej zasadzie to działa? powinien być jaki specjalny telefon do tego radia? Nie wiem w ogóle jak to ugryźć... a masz moduł telefonu? na BT czy na kabel? Gość w ogłoszeniu napisał, że jest autoalarm (sprawdziłem po numerze VIN i wychodzi na to, że jest) ale w żaden sposób nie mogę go aktywować tak jakby go nie było. Jak to sprawdzić? zamykanie się w środku, otwieranie kluczykiem itp. próby nie aktywują alarmu dodam, że bezpiecznik jest włożony i nie przepalony.. a masz na słupku A pod sufitem czujniki ruchu?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/62756-astra-h-gtc-wyposa%C5%BCenie/#findComment-493594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tuszok Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 (edytowane) a masz moduł telefonu? na BT czy na kabel? nie wiem gdzie powinien znajdować się BT lub kabel a masz na słupku A pod sufitem czujniki ruchu nie mam czujników ruchu a co do wyposażenia to mam jeszcze elektrycznie sterowane i podgrzewane lusterka, elektrycznie sterowane szyby ze sterowaniem z pilota, chromowane obwódki zegarów i sterowania klimatyzacją i kompem,, lampki do czytania nad tylną kanapą, popiołka i zapalniczka, trzy zagłówki z tyłu, czujniki parkowania, podgrzewana przednia szyba, halogeny, lusterka listwy boczne i klamki w kolorze nadwozia (z tego co czytałem to większość jest za dopłatą) Edytowane 13 Lipca 2013 przez tuszok   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/62756-astra-h-gtc-wyposa%C5%BCenie/#findComment-493599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicaj Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 a co do wyposażenia to mam jeszcze elektrycznie sterowane i podgrzewane lusterka, elektrycznie sterowane szyby ze sterowaniem z pilota, chromowane obwódki zegarów i sterowania klimatyzacją i kompem,, lampki do czytania nad tylną kanapą, popiołka i zapalniczka, trzy zagłówki z tyłu, czujniki parkowania, podgrzewana przednia szyba, halogeny, lusterka listwy boczne i klamki w kolorze nadwozia (z tego co czytałem to większość jest za dopłatą) no to na pewno golasa nie masz, ale bez przesady... nie wiem gdzie powinien znajdować się BT lub kabel kabel byś widzial, ikone radia na wyswietlaczu też... więc pewnie nie masz telefonu nie mam czujników ruchu a może mylisz immobiiser z alarmem?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/62756-astra-h-gtc-wyposa%C5%BCenie/#findComment-493635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał_79 Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 (edytowane) Podaj VIN i wszystko będzie jasne. Jeśli chodzi o sygnalizację zapiętych pasów to musisz sobie aktywować tę opcję op-comem albo techem. W kwestii telefonu to albo masz gniazdo z uchwytem albo Bluetooth Edytowane 13 Lipca 2013 przez Rafał_79   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/62756-astra-h-gtc-wyposa%C5%BCenie/#findComment-493636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tuszok Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 (edytowane) W0L0AHL0875207427 a co do telefonu to nie ma gniazda między siedzeniami. Nie mylę z immobiliserem po prostu gość od którego kupowałem auto w specyfikacji napisał autoalarm a ja tego przy nim nie sprawdziłem i teraz nie wiem czy gość tak sobie napisał, żeby lepiej wyglądało czy ja nie potrafię go uruchomić Edytowane 14 Lipca 2013 przez tuszok   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/62756-astra-h-gtc-wyposa%C5%BCenie/#findComment-493670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał_79 Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Nic o alarmie tu nie ma, radio z navi ale nie wiadomo czy podpięty moduł UWA, trzeba by chyba op-comem sprawdzić. Wersja ENJOY czyli nie najbogatsze wyposażenie ale i tak jest nieźle. 2HU = FARBA ZEWNĘTRZNA,PATRZ TABELA FARB W PRZEDMOWIE DO KATALOGU MODELU2J1 = POKRYCIE,WNĘTRZE PODŁOGI,STANDARDOWE80I = WNĘTRZE-CZARNY80X = WYKOŃCZENIE WNĘTRZA NADWOZIA-CZARNY80Y = WYKOŃCZENIE PŁATU DRZWI,CZARNYA51 = PRZEDNIE SIEDZENIE KUBEŁKOWEA88 = ZAGŁÓWEK,SIEDZENIE PRZEDNIE,AKTYWNYAH3 = SIEDZENIE PRZEDNIE,KIEROWCY,REGULACJA RĘCZNAAJ0 = ZAGŁÓWEK,TYLNY,TKANINA,DWAAY0 = PODUSZKA POWIETRZNA,DACH,PRZÓDAY5 = ZAGŁOWEK,TYLNY,TKANINA,ŚRODKOWYB86 = KOLOR LISTWY BOKU NADWOZIABA9 = POJEMNIK ZIMNABD8 = WYPRASKA,ZESPÓŁ,DACH,W KOLORZE NADWOZIABNS = LISTWA WEWN. DRZWI, SATYNOWY KAMIEŃBPI = LISTWA TABL. ROZDZIELCZEJ,SATYNOWY KAMIEŃBRG = IDENTYFIKACYJNY PUNKT ZWROTNY 2007 1/2 M.YC68 = DLA KLIMATYZACJI ELEKTRONICZNEJC95 = ŚWIATŁO,SUFITOWE,ZESP.,Z PODWÓJNĄ LAMPKĄ DO CZYTANIACE1 = WYCIERACZKA,PRZEDNIA,SYSTEM PRACY IMPULSOWEJCT3 = DLA NIEMIECCT3D75 = KLAMKA,ZESP.,ZEWNĘTRZNADD8 = DLA LUSTERKA WEWNĘTRZNEGO CZUŁEGO NA ŚWIATŁODDG = LUSTERKO,ELEKTRYCZNE,PRAWE-LEWEDDU = LUSTERKO,ZESP.DH6 = OSŁONA,PRZECIWSŁONECZNA,Z LUSTERKIEM OŚWIETLANYM,PRAWA-LEWADP6 = OBUDOWADT4 = POPIELNICZKA I ZAPALNICZKA (PAKIET DLA PALĄCYCH)DVA = ZESTAW WSKAŹNIKÓW,CZARNY,PIERŚCIENIE CZARNE ZE SREBRNYM WIERZCHOŁKIEME4Q = ENJOYECA = KLUCZYKFX1 = PRZEŁOŻENIE KOŃCOWE PRZEKŁADNI GŁÓWNEJ 3.94FX3 = PROGRAM STATECZNOŚCI ELEKTRONICZNEJG62 = MOCOWANIE NA 5 ŚRUBJL9 = ABSK34 = STEROWANIE TEMPOMATUK60 = ALTERNATOR,100AKCL = KANAŁ OGRZEWANIA,TYLNY PASAŻER 2-GA POZYCJALDE = SILNIK BENZYNOWY Z16EXR,A16XER[LDE]LHD = KIEROWNICA PO LEWEJM25 = RĘCZNA SKRZYNIA BIEGÓW,5 BIEGOWA,TYPU F17MM3 = UŻYWANY(-A,-E) Z RĘCZNĄ SKRZYNIĄ BIEGÓWN34 = KIEROWNICA,TRZY SZPRYCHY,SKÓRA,ZESP.NC0 = WYPOSAŻENIE,UNIA EUROPEJSKANT4 = EMISJA SPALIN,EEC 05OHA = LOKALNY GM W EUROPE OHAP92 = KOŁPAK,KOŁA 16-CALOWEGO WZÓR CAMPAGNE MY07PHP = TKANINA WYKOŃCZENIOWA,TABITA/ELBAQGF = OPONY,205/55 R 16-91HQN1 = KOŁO,JEZDNE,STALOWE,61/2JX16QQ5 = DLA KOŁA ZAPASOWEGO O PEŁNYCH WYMIARACHR2DT2Q = REFLEKTORY,AUTOMATYCZNE WŁĄCZANIE-WYŁĄCZANIET96 = PRZEDNIE ŚWIATŁO PRZECIWMGIELNET9P = ZDOBNICTWO W CIEMNYM KOLORZE, OBUDOWA REFLEKTORAT9W = PŁYTA WYKOŃCZENIA,WEWNĘTRZNA,TABITATN6 = AKUMULATOR,55AHTR0 = OŚWIETL. WNĘTRZA,DACH,TYŁ,OSTRZEGAWCZE I PODWÓJNE DO CZYTANIATRP = RAMA RADIATSQ = LAMPA WNĘTRZA DELUXETTO = WYPOSAŻENIE RADIA - UKŁAD CHŁODZENIAU3AU55U66 = GŁOŚNIKI,7U68 = KOMPUTER INFORMACYJNYUAG = INFORMACJE GRAFICZNE - MONOCHROMATYCZNYUCE = RADIO AM/FM STEREO,SZUKANIE,CD,NAWIGACJA,ETR,WYCISZANIEUD7 = CZUJNIK POMOCY W PARKOWANIUUEC = WSKAŹNIK CZUJNIKA AUTOMATYCZNEJ RECYRKULACJI POWIETRZAUJ3V90 = INSTALACJA DO OGRANICZANIA ŁADUNKUVDRVG2 = WOSK ZABEZPIECZAJĄCY,USUNĄĆVOD = KRATA WLOTU,TYP SIATKOWY,CZARNA,Z CHROMOWANYM PASKIEMW1Y = DLA PRZYPADKU STEROWANIA RADIA NA KIEROWNICYW4YWBE = WYPOSAŻENIE JEDNOSTKI ODBIORNIKA,RADIOWBG = WYPOSAŻENIE JEDNOSTKI ODBIORNIKA,GPSXA3 = OPELXG3 = DLA NIEMIECXJ2 = OBNIŻONE PODWOZIE SPORTOWEY67 = WYMAGANE,GDY ZAMONTOWANO WYŚWIETLACZ POZOSTAŁYCH USŁUGZ0F = DLA NIEMIECZ1F = CZUJNIK,SYSTEM OGRANICZAJĄCY,LEWY   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/62756-astra-h-gtc-wyposa%C5%BCenie/#findComment-493682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicaj Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Nic o alarmie tu nie ma, radio z navi ale nie wiadomo czy podpięty moduł UWA, trzeba by chyba op-comem sprawdzić. tak jak pisałem wczesniej... jak nie wychodzi ani UWA ani UWB to znaczy że fabrycznie nie było modułu telefonu... sprawdzeniem fejsem też nic nie da bo musiałby być zalogowany w aucie żeby go widzieć, a jakby był to by ikona w radiu była...   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/62756-astra-h-gtc-wyposa%C5%BCenie/#findComment-493689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi