Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Dzisiaj przy uruchamianiu silnika okazało się że nie świecą wszystkie kontrolki poza wspomaganiem kierownicy, nie działa podświetlenie deski rozdzielczej, obrotomierz, prędkościomierz, wskaźnik poziomu paliwa, nie wyświetla się przebieg auta. W czasie jazdy też nie działa nic - to co powinno działać na desce. Proszę o pomoc, czy ktoś wie jak zlokalizować szybko usterkę?

Edytowane przez Marcin0310

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Prawdopodobnie bezpieczniki (brak styku lub spalony). Miałem tak w signum. Po wyjęciu po kolei bezpieczników (bo nie miałem żadnej ściągawki) problem ustąpił.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Prawdopodobnie bezpieczniki (brak styku lub spalony). Miałem tak w signum. Po wyjęciu po kolei bezpieczników (bo nie miałem żadnej ściągawki) problem ustąpił.

Sprawdziłem tylko jeden bezpiecznik w kabinie pod nogami pasażera który wg. instrukcji odpowiada za "zestaw wskaźników" i był OK. Może faktycznie poszedł bezpiecznik innego podzespołu do którego podłączone są obrotomierz i prędkościomierz?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

wyciągaj po kolei.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sprawdziłem tylko jeden bezpiecznik w kabinie pod nogami pasażera który wg. instrukcji odpowiada za "zestaw wskaźników" i był OK. Może faktycznie poszedł bezpiecznik innego podzespołu do którego podłączone są obrotomierz i prędkościomierz?

Faktycznie, poskutkowało, wyciągnąłem i ponownie włożyłem wszystkie bezpieczniki po kolei pod klapą silnika a potem przy nogach pasażera (wszystkie bezpieczniki dobre widocznie gdzieś było zaśniedziałe), "choinka świeci", wskaźniki działają. Dzięki za radę. Pozdrawiam.

Edytowane przez Marcin0310

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kolego Marcin0310 powiedz mi czy wyciągałeś też przekaźniki i te większe bezpieczniki czy tylko standardowe te małe.

Mam ten sam objaw co Ty, wyjąłem już i włożyłem wszystkie bezpieczniki po stronie pasażera i część pod pokrywą silnika ale nie wiem co dalej.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wypnij klemy z alumulatora na pół godziny, na bank pomoże, to nie wina bezpieczników !! tylko jakieś błędy w kompie

  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wypnij klemy z alumulatora na pół godziny, na bank pomoże, to nie wina bezpieczników !! tylko jakieś błędy w kompie

Wielkie dzięki kolego - pomogło

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

Partnerem serwisu: fabryka kart plastikowych LiderKarty
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.