Gość dzux Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Panowie w koncu udało mi sie rozwiązać problem z ciezkim odpalaniem w moim przypadku : pojechałem do rodziny oni maja tam fachmana od opli powiedział żebym zostawił auto on wszystko po sprawdza, dzwoni w drugi dzien i wie co jest : sygnał z komputera na pompe jest opóźniony wiec chciał mi go przyspieszyć ale okazało sie ze jest to raczej nie możliwe, zaproponował wymianę sterownika komputera za ok 1500zł ale to mnie przerosło wiec zaproponował ze zrobi mi dodatkowy przycisk którym ja bede dawał sygnał na pompę zeby tłoczyła paliwo zanim zrobi to komputer po przekręceniu kluczykiem wkoncu cała operacja kosztowała mnie 150zł i teraz po przytrzymaniu tego przycisku przez 3 sek. autko odpala od razu oczywiście powiedział ze take obejście komputera powinno byc tylko na jakis czas aha jeszcze dodam ze ciśnienie na pompie jest słabe i pompa tez nadaje sie do wymiany   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/6376-pompa-paliwowa/page/2/#findComment-143490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi