Gość papik_zlotow Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Witam jak zrobie jedna rzecz wyskakuje mi nastepna mianowicie juz opisuje Auto ma instalacje LPG Odpalam na benzynie chodzi sobie na wolnych obrotach czasem faluje mysle ze wina krokowca ale mniejsza z tym po chwili zacznie nierowno chodzic jak mu przegazuje to powyzej 3-4tys obrotow silnik nie wkreca sie jak by nie mial co przepalac. Tak samo jak jade na benzynie pomalutku ruszam jedzie jakos jak wcisne mocniej szarpie i zgasnie po czym nie odpale musze przekrecic zaplon 2-3 razy zeby pompka tak nabila i wtedy odpali. Na gazie chodzi idealnie przyspiesza i chodzi rowno. Wina pompki czy filtra a moze to krokowiec tak robi ? ja juz nie wiem w kazdym razie odczuwmam wrazenie jak by paliwa nie dostawal. Chodz wczoraj mialem moment ze jak chwicil na benzynie rozpedzal sie jak rakieta po czym dlugo to nie trwalo i znowu nie chcial isc na benzynie. Czekam na wskazowki. Aha dodamn ze filtra paliwa nie zmienialem z 2 lata czy moze az tak blokowac czy wtrysk moze byc zapchany tak mi tu podpowiada brat wiec moze napisze to tez jak pompka nabija slychac dobrze ze nibije ze az przygasna kontrolki. Czy moze byc tak ze nie moze nadarzyc podawac ?? chcesz cos dodac to uzywaj edycji posta Gawlak   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/64855-uklad-paliwowy-16-8v-vectra-b/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Witam Myślę że brat miał rację ja bym obstawiał że któryś ze wtrysków kończy swój żywot lub jest zapchany i dlatego leje benzyną a nie ją rozpyla jak powinno to wyglądać prawidłowo, podobne objawy są do tych co opisałeś,(objawia się to też takim koślawym chodzeniem silnik poprostu podskakuje tak to można na chłopski rozum wytłumaczyć i zobaczeć po otwarciu maski i odpaleniu samochodu), przy okazji wymienił bym ten filtr paliwa, przejrzał krokowca i pompkę czy dobrze podaje wtedy będziesz pewny że wszystkie możliwe rzeczy sprawdzone.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/64855-uklad-paliwowy-16-8v-vectra-b/#findComment-515031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mk5 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 (edytowane) wtrysk jest jeden mozna i mozna zobaczyc jak rozpyla paliwo.Proponował bym sprawdzic cisnienie paliwa,Moze byc tak ze ecu"przystosowało" sie do pracy na lpg i dlatego gorzej pracuje na pb.Przekrecanie zapłonu nie powoduje pracy pompy,pompa zaczyna pracowac podczas krecenia rozrusznikiem. Sterownik lpg jaki? Edytowane 23 Grudnia 2013 przez mk5   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/64855-uklad-paliwowy-16-8v-vectra-b/#findComment-515035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi