Skocz do zawartości

1,7 DTI isuzu, błędy P0370 i P0335

Rekomendowane odpowiedzi

P0216 - TCV Control System Malfunction Negative Deviation zawór sterowania kata wyprzedzenia wtrysku .. moze zalałeś pompe wtryskową (zawór jest z tyłu pompy od dołu .. moze jest jakieś zwarcie bo zalało go wodą .. sprawdź

https://forum.opel24.com/topic/66662-17-dti-isuzu-b%C5%82%C4%99dy-p0370-i-p0335/page/3/#findComment-594314

• Odpowiedzi 24
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Pawel1924

Hej, zajrzałem pod spód ale za bardzo nie wiem czego szukać... Nic dziwnego nie zauważyłem. Poruszałem wszystkimi przewodami jakie udało mi się dosięgnąć.

Znowu odłączyłem akumulator, poczekałem całą noc. Po odpaleniu chodzi dobrze, po jakimś czasie wyskoczył błąd P0335, zaczął terkotać. Zgasiłem, odpaliłem i gazowałem przez dłuższą chwilę, znowu pojawił się błąd, teraz było P0335 i P0216.

Gdy stoi na biegu jałowym i powoli wkręcam go na obroty to nie terkocze, lecz gdy tylko dam gwałtowniej gazu to zaczyna terkotać aż nie popuszczę....

Chyba jednak będzie trzeba kupić ten czujnik wału, w razie gdyby nie pomogło to chyba będę mógł oddać???

Tylko jakiej firmy ten czujnik? Teraz mam meyle...

Czy możliwe że czujnik popsuł się od wjechania w kałuże???

https://forum.opel24.com/topic/66662-17-dti-isuzu-b%C5%82%C4%99dy-p0370-i-p0335/page/3/#findComment-594528

• 2 tygodnie później...

Hej, zajrzałem pod spód ale za bardzo nie wiem czego szukać... Nic dziwnego nie zauważyłem. Poruszałem wszystkimi przewodami jakie udało mi się dosięgnąć.

Znowu odłączyłem akumulator, poczekałem całą noc. Po odpaleniu chodzi dobrze, po jakimś czasie wyskoczył błąd P0335, zaczął terkotać. Zgasiłem, odpaliłem i gazowałem przez dłuższą chwilę, znowu pojawił się błąd, teraz było P0335 i P0216.

Gdy stoi na biegu jałowym i powoli wkręcam go na obroty to nie terkocze, lecz gdy tylko dam gwałtowniej gazu to zaczyna terkotać aż nie popuszczę....

Chyba jednak będzie trzeba kupić ten czujnik wału, w razie gdyby nie pomogło to chyba będę mógł oddać :?:

Tylko jakiej firmy ten czujnik? Teraz mam meyle...

Czy możliwe że czujnik popsuł się od wjechania w kałuże???

Ja bym się doklanie przyjrzał sterownikowi pompy wtryskowej .

https://forum.opel24.com/topic/66662-17-dti-isuzu-b%C5%82%C4%99dy-p0370-i-p0335/page/3/#findComment-596562