Skocz do zawartości

Opel Kadett 1.8E Automat z LPG - niezidentyfikwana część

Rekomendowane odpowiedzi

Gość paul_pivo

Panowie pod linkiem w folderze Kadett 2 jest miejsce skąd wymontowano to ustrojstwo. Wygląda trochę jak czujnik położenia przepustnicy. Może teraz się Wam Panowie uda...

https://www.dropbox.com/sh/1s9svn9q9xcgl0a/AABzm7CnhqstvWadaV8ElZu3a/Kadett%202

Na stronie 97 "Kadett E sam naprawiam" znalazłem widok gaźnika. To u mnie wygląda jak cześć nr 26 z Rys. 2.87 (odcinający zawór elektromagnetyczny), lub część nr 9 z Rys. 2,86 (pompka przyspieszenia). Tylko u mnie cały gaźnik inaczej wygląda niż tutaj (może dlatego, że automat). Nie jest to ani Weber 32, ani SOLEX 35.

Chłopaki, wiecie już co to za część?

Może to rozjaśni: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=8722312#8722312

Sugeruję sprawdzić jaki masz model gaźnika i poszukać drugiego na części albo już konkretnie pod niego tego silniczka w Intercars na przykład

Edytowane przez papieju

Gość paul_pivo

A byłby ktoś w stanie wywnioskować co to za model gaźnika? Jak podam nr VIN? Albo może w automatach z tego roku był tylko jeden?

Na gaźniku masz na 100% wybitego producenta i model. Może być Pierburg, wygląda podobnie do wątku z elektrody. Chłopie, trochę własnej inwencji.

Gość paul_pivo

Dzięki za rady, te bardziej lub mniej trafne:)

Chłopie, trochę własnej inwencji.

Jakbym miał samochód koło siebie, to by tego problemu nie było. On stoi 30km ode mnie i wole się zapytać o gaźnik, niż z każdym pytaniem dymać pod niego żeby go oglądnąć. Mądre tu chłopaki jesteście - to pogadam z Wami. Tylko bardzo proszę o jakieś konkrety merytoryczne, skoro jesteśmy na forum specjalistycznym. Szkolenie z umiejętności miękkich sobie zorganizuje w innym terminie.

OK, wiem już to, że moja część to "nastawnik przesłony powietrza" w gaźniku. Czy ktoś ma informacje gdzie można ją dostać (Stacjonarnie w małopolsce, lub wysyłkowo cały świat). Kilka szrotów objechałem, słabe efekty.

On stoi 30km ode mnie i wole się zapytać o gaźnik, niż z każdym pytaniem dymać pod niego żeby go oglądnąć

30km to nie 3000, można śmignąć. Spisać model gaźnika i będzie milion razy szybciej szukać, jak nie w Polsce, to na ebay.de albo forach niemieckich. W PL o nowym zapomnij raczej, Intercars nie ma za wiele gratów do tego modelu jeśli chodzi o zasilanie silnika. Po prostu, model gaźnika to klucz, zwłaszcza że jest inny niż w dostępnych manualach.

Szkolenie z umiejętności miękkich sobie zorganizuje w innym terminie

Nie bierze tego do siebie, ale bujasz się z tym już 3 tygodnie, tak jakby te 30km było za granicą gdzie bez wizy i miliona podań ani rusz. Na rowerze bym śmignął jak sprawa ważna i pilna, godzinka jazdy a i dla zdrowia lepiej.