Skocz do zawartości

Astra F, silnik gaśnie, problem z zapaleniem silnika, zaniki mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość littlejohn

Podczas normalniej jazdy trzymam nogę na gazie. Naciskam pedał gazu, ale auto nie reaguje, mogę robic wszystko, docisnąć do dechy, zmieniać biegi, ale to nic nie daje. Po chwili auto gaśnie i jest problem z odpaleniem.

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Moze inaczej Na jakiej podstawie podejrzewasz ze to odciecie pradu?

Jezeli bedzie problem z wtryskiwaczem to objaw moze byc jak wyzej napisałes.

Jezeli auto Ci zgasnie mozesz zdjac pokrywe i zobaczyc czy wtryskiwacz pracuje.

Ja odciecia nie podejrzewam.Na zdjeciu masz posrodku wtryskiwacz http://obrazki.elektroda.net/81_1211891954.jpg

Podczas krecenia rozrusznikiem powino byc delikatnie rozpylane paliwo.Mozesz tez sprawdzic swiece jezeli beda zalane to wina zapłonu,jezeli suche to paliwa.

Moze tez byc winny czujnik wału ale w tym przypadku raczej nie.

Edytowane przez mk5

Gość littlejohn

Ale wtrysk musiałbym sprawdzić wtedy jak mi zgaśnie i nie będzie chciał odpalić, bo tak to nie ma problemu z autem.

Edytowane przez littlejohn

Mozesz sprawdzic kabloteke alezacznij od sprawdzenia czy jest jakis bład.

Oczywiscie sam wtryskiwacz to sprawdz podczas awarii bo tak nie ma sensu.

To nic innego jak zapakuj spinacz do auta i jak zgaśnie to czytaj błędy.

W czasie kiedy nie ma problemu błąd może tez nie pojawiać się, ale sprawdź z ciekawości i przy okazji będziesz już wiedział jak odczytać.

Gość littlejohn

Złączenie tych pinów i podłączenie do komputera powinny pokazać te same błędy, jeżeli taki byłyby?

Edit:
Nie napisałem o istotnej rzeczy. Podczas gdy auto nie chce zapalić po samoczynnym zgaśnięciu, cewka nie mam rezystancji, a na świecach nie ma iskry.. i cewka i świece są nowe.

Edytowane przez littlejohn

Gość leszek 398

Z 10lat do tyły miałem podobny problem w Kadecie 1.4i (60KM)

Auto w czasie jazdy gasło/ szarpało tak jakby właśnie ktoś na chwilę odcinał prąd.

Usterka którą zdiagnozowałem sam zdiagnozowałem- kostka stacyjki.

Gość littlejohn

Z 10lat do tyły miałem podobny problem w Kadecie 1.4i (60KM)

Auto w czasie jazdy gasło/ szarpało tak jakby właśnie ktoś na chwilę odcinał prąd.

Usterka którą zdiagnozowałem sam zdiagnozowałem- kostka stacyjki.

Jak zlokalizowałeś, że to kostka stacyjki?

Drogą eliminacji?