Skocz do zawartości

Opel Astra 2006 GTC 150KM przy pierwszym odpalaniu pojawia sie błąd na liczniku gdy ja zgasze odpale drugi raz błąd znika

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Grzesiek88

Tak jak w temacie gdy odpalam auto poraz pierwszy pokazuje sie błąd na stacyjce gdy zgasze auto i odpale jeszcze raz znika odrazu dodam ze nie zawsze za pierwszym razem sie pojawia ale dość czesto. Może wiecie co może byc przyczyną czy trzeba jechać do mechanika podłączyć Asterke pod kompa ?

cos sie dzieje

zgadywac nie ma sensu

podlacz pod kompa

W jaki sposób pojawia się ten błąd?

Poszukaj moich postów o sczytywaniu błędów

Bez błedu ciezko zgadywac, moze cos np z swiecami zarowymi.

Ja obstawiam wodę w filtrze paliwa

Robimy zakłady? :)

A no i nie było silnika 1.9 gtc...

po zapaleniu na stacyjce zapala mu się błąd .. tzw. check (kluczyk) bo MIL jest kontrolowany dopiero po starcie .. wiec błedy moga być praktycznie ze wszystkiego .. :(

nie przychodzi mi do głowy nic takiego .. co powodowało by wyłaczenie po drugim przekreceniu kluczyka .. raczej to nie swieca żarowa .. choć tez nie wykluczam, bo juz różne rzeczy widziałem i tez nie wiem co i dlaczego .. ok .. swieca żarowa lub sterownik świec żarowych.

Grzesiek88 a grzes08 to powiązane konta?

jeżeli on nie jest mną .. a ja na pewno nie jestem nim .. to znaczy, że jest to tylko zbieżność .. : SMILE : .. a ja jestem grzes08 : SMILE :

Edytowane przez grzes08

No to jak Ty to nie On a On to nie Ty to skąd wiesz co On miał na myśli pisząc "błąd na liczniku"?

Popraw proszę ortografię...

skąd wiesz co On miał na myśli pisząc "błąd na liczniku"?
a to proste .. bo lampka MIL pali sie cały czas .. a SVS zapala sie i gasnie przed uruchomieniem samochodu .. jezeli wszytsko jest ok ..

wiec nie mógł pisac o MIL .. bo pisał, że lampka mu się paliła ..

ale wiesz .. teraz to jakoś doczytałem .. i juz nie jestem pewny .. bo pisze, że zgasi auto .. wiec auto zdąrzył odpalić .. może .. ?

dajmy spokój .. padły typy i zobaczymy jakie będą efekty sczytania błedów ..

sorry za bład .. to tak jak sie robi kilka rzeczy na raz ..