Skocz do zawartości

Corsa D - co, gdzie, jak i za ile?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem nowy na forum, więc na wstępnie chciałbym się przywitać - witam wszystkich Forumowiczów.

A teraz do rzeczy - chciałbym kupić małe auto, które będzie mi służyło do jazdy w mieście, ewentualnie jakaś podmiejska jazda -przebiegi rocznie około 10 tys. km. Najczęściej będę podróżował sam, rzadko w 2 osoby, Bagażnika dużego też nie potrzebuję. Za to miło byłoby gdyby auto było 5 drzwiowe. Z wymogów, to jedynie klimatyzacja. Z tego, co już zdążyłem wyczytać, to celuję w silnik benzynowy, raczej małej pojemności, ze względu na zniżki OC.

Generalnie podoba mi się Corsa D i wydaje mi się, że to auto będzie spełniało moje wymagania.

Myślałem nad silnikami 1.0 - 1.2. Nie potrzebuję auta z dużą mocą, w mieście i tak większość to podróżowanie na 3-4 biegu z niewielkimi prędkościami. Na auto chciałbym przeznaczyć około do 20 tys. zł. Czy w tej cenie jest szansa na zakup takiej Corsy w dobrym stanie, nie starszej niż 6-7 letniej, z rozsądnym przebiegiem (do 150 tys. km)? Na co zwrócić uwagę przy zakupie? A może coś innego niż Corsa? (choć raczej nie większe).

https://forum.opel24.com/topic/75740-corsa-d-co-gdzie-jak-i-za-ile/

honzik, skąd jesteś?

Akurat mam do sprzedania takie auto. Jakbyś był zainteresowany, to pisz. Corsa 5-drzwiowa, rocznik 2010 (1 rejestracja końcówka roku 2010) granatowa, silnik 1.2, z polskiego salonu, 1 właściciel, serwisowana w ASO do końca, bezwypadkowa. Przebieg 155 tys. km. Wyposażenie biedne, ale klimę ma, radio też i felgi 16" : SMILE : Zdjęcia, jeśli byłbyś zainteresowany, mogę zrobić popołudniu.

Edytowane przez herbu

https://forum.opel24.com/topic/75740-corsa-d-co-gdzie-jak-i-za-ile/#findComment-630011

honzik, skąd jesteś? Akurat mam do sprzedania takie auto. Jakbyś był zainteresowany, to pisz. Corsa 5-drzwiowa, rocznik 2010 (1 rejestracja końcówka roku 2010) granatowa, silnik 1.2, z polskiego salonu, 1 właściciel, serwisowana w ASO do końca, bezwypadkowa. Przebieg 155 tys. km. Wyposażenie biedne, ale klimę ma, radio też i felgi 16" Zdjęcia, jeśli byłbyś zainteresowany, mogę zrobić popołudniu.

Jestem ze Śląska, dokładnie z Katowic. Jeśli auto dobre, to jestem zainteresowany, pod warunkiem, że nie jest na 2 końcu Polski :)

Raczej tak, ten granat, nie lubię tego koloru.

Kolor jest mi obojętny, byle nie biały i nie srebrny : SMILE : Granat może być.

Edytowane przez honzik

https://forum.opel24.com/topic/75740-corsa-d-co-gdzie-jak-i-za-ile/#findComment-630069