Gość Danex201 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Narazie nie mam auta więc nie mam foty:( mama jeździ jakby co zrobie fote jak odzyskam auto.a te male pokrętla sa zaraz przy dolocie do filtra jak jest ta okrągła pokrywa to wychodzi z niej taka rura płaska do karoserii kóło lampy żeby pobrać powietrze.i zaraz przy końcu przy tej okręgłej pokrywie jest male wybrzuszenie i od niego wychodzi mały wężyk do gaźnika a przy tym wężyku na tej rurze po bokach sa takie male pokrętla wielkości główki od pinezki. Jakie jest najlepsze ustawienie tego? tak jak pisałem zle mi chodził jak i na gazie i benzynie wczoraj pokręciłem tymi pokrętlami i chodźi dobrze na gazie . Na benzynie sie dusi jak napisanie dużo niżej. Bo na gazie chodźi dobrze ale na benzynie sie dusi na biegu jałowym przy wciśnieciu gazu. Podejrzewam ze gazównik zakleił mi dolot patrząc tylko na dobre ustawienie gazu a nie biorąc pod uwagę jazdy na benzynie. [ Dodano: Czw Cze 17, 2010 21:13 ] szpec od instalacji Gazowych twierdzi ze auto chodźi na dwuch paliwach jednocześnie.Sprawdź przekaźnik i łącza na filterku od LPGTylko zaczelem coś grzeba przy pokrywie filtra powietrza sa tam takie male dwa pokrętelka zaraz. Do czego one służą ?Daj fotkę bo nie wiadomo o co chodzi   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/7627-kadett-dziwne-obroty-na-ja%C5%82owym/page/2/#findComment-68606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi