holcu Opublikowano 22 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Witam serdecznie Kupiłem kilka dni temu antenkę Sirio SG CB 1000, antenka o bardzo dobrych opiniach, mega sztywna. Na olx znalazłem ofertę używanej, w sumie nowa mi nie potrzebna więc jak mogę zapłacić taniej to czemu nie. Aczkolwiek otrzymałem antenkę pękniętą. Oczywiście przepychanki ze sprzedawcą, no ale nic zabrałem się za klejenie. Wstępnie plastiki wewnątrz obudowy skleiłem klejem żelowym coś na wzór kropelki, dodatkowo zacisnąłem dwie połówki taśmą izolacyjną. Podłączyłem pod reflektometr do pomiaru SWR, wstępnie wszystko działa i teraz chciałbym się zabrać za drugi etap klejenia tzn. myślałem nad żywicą epoksydową oraz watą szklaną by usztywnić złamane miejsce - co o tym myślicie, może macie jakieś lepsze pomysły ?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/81764-sirio-sg-cb-1000-po%C5%82amana-jak-naprawi%C4%87/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi