Gość hapvlz Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 (edytowane) Cześć, Informacje o Aucie - Opel Astra J 1.4 Turbo 140km 2011r. Silnik: A14NET Numer VIN: W0LPD6ECXBG051619 Na hamowni powiedziano mi że moje auto ma problemy z doładowaniem przy mniejszej prędkości, podejrzewają nieszczelność w dolocie. To co samemu udało mi się zaobserwować w aucie to - - Słaba moc na niskich biegach 1-2 (Cięzko przekroczyć 3tys obrotów) - Zmiana biegu z 1-2 zawsze kończy się szarpnięciem mimo prędkości ~20km/h To moje pierwsze auto tak na prawdę, więc moje spostrzeżenia mogą być błędne, ale jak oglądałem w internecie filmiki z tego samego auta z tym samym silnikiem to u nich jazda na niższych biegach wygląda zupełnie inaczej. Podczas ostatniego przeglądu auta zauważyłem wyciek oleju przy rurze od intercoolera, a przy okazji że jest ona bardzo luźno osadzona, można nią lekką poruszać (dołączony filmik). Na początku wyczyściłem ją i uszczelkę która tam była, przez jakiś czas był spokój pomimo luźnego osadzenia, lecz po ostatnich podróżach świątecznych znowu widzę tam wyciek oleju, również na hamowni została plama na szczęscie czystego oleju w miejscu własnie rury od intercoolera. Chciałbym się was poradzić, czy u was również rura od intercoolera lata tak luźno? Nie na tyle żeby wypadała, ale po prostu można nią swobodnie ruszać o kilka cm. wydaje mi się że powinna stać mega sztywno aby nie było żadnych wycieków powietrza. Załączam nagranie video.https://www.youtube.com/watch?v=X_dQnNQ-Znc&feature=youtu.be Druga sprawa to wyciek, również załączam 2 zdjęcia. Cięzko mi zlokalizować skąd to dokładnie leci, być może ktoś z was będzie miał jakieś podejrzenia to chociaż będę wiedział czym się kierować. Wyciek Wyciek druga perspektywa Z górnej perspektywy widać tylko olej za paskiem od alternatora, ale nie bardzo też widać skąd to ucieka. Oraz zdjęcia wykresów z hamowni. - Wynik z pierwszej hamowni - Wynik z drugiej hamowni - Druga hamownia Graf Dolotu Druga hamownia ODB Diagnoza Druga hamownia Cisnienie MAP Graf Z góry dzięki za pomoc! I sorry za zdjecia w takiej formie ale niestety nie widzialem opcji spoilerów na forum. Założyłem identyczny temat na innym forum o asterkach, ale nie wiem jak sytuacja wygląda z aktywnością, więc zakładam również tu z nadzieją że ktoś udzieli jakiś wskazówek Edytowane 28 Grudnia 2018 przez hapvlz   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/85437-lu%C5%BAna-rura-od-intercoolera-s%C5%82abe-do%C5%82adowanie-na-hamowni/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi