Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Damian5589

ASTRA F 1996 1.4 44KM

CENTRALNY nie seryjny dokładany przez kogoś

Centralny z kluczyka siłowniki na 4 drzwi bez klapy sterowanie sterownikem jakiś chińskim pokazane na zdj poniżej

Piloty 2x sterowanie sterownikiem Carprodect bx40 podłączyłem go jakiś czas temu wd schematu producenta

mam pewien problem z centralnym zamkiem działał on dobrze niestety kradł prąd z auta na postoju 

no to zabrałem się do wstepnej diagnozy może jakiś przewód napieciowy dotyka masy lub coś ... sprawdziłem wszystkie siłowniki na krótko podałem im 
+12v i mase nie wiem czy sterownik też takie napiecie podaje podczas zamykania i otwierania nie byłem pewny nie chciałem spalic siłownika w drzwiach ale jednak sie przełamałem i podałem i siłowniki działaja bez zarzutu przewody sprawdzone sa całe winny okazał się sterownik zamka centralnego tylko że ja mam dokładany centralny z kluczyka i z pilota mam 2 sterowniki 1 od kluczyka a drugi od pilotów teraz padł mi ten od kluczyka wygląda on tak :

20190117_145650.thumb.jpg.f521d3327e086c04138216ae5750b686.jpg

Teraz jestem pewien że on nie podaje napiecia na siłowniki sprawdziłem miernikiem napiecie dochodzi ale nie podaje go na siłowniki cewki nie przeskakują w nim po nienaciskaniu pilota 

bo sterownik od pilota miałem podłączony do niego właśnie 

teraz moje pytanie bo nie chce mi się tego naprawiać czy mogę wstawić ten sterownik od pilotów ? jako główny który by sterował bezpośrednio siłownikami ?  tak aby on sam sterował mi centralnym czy muszę poszukać taki co mi padł jak na zdjeciu ?

mam nadzieje że nie namieszałem zbytnio i mnie zrozumieliście jeżeli nie wszystko wyjaśnie jeszcze raz pisałem na szybko przepraszam za błędy 

Pozdrawiam Damian5589

https://forum.opel24.com/topic/85562-astra-f-nie-dzia%C5%82a-centralny-zamek/

Gość Damian5589

Edit podłączyłem pod sterownik od centralki pilotów działa bez zarzutu tylko nie mogę podpiac aby działało z kluczyka ale ważne że piloty chodzą jak należy można zamknąć :)

https://forum.opel24.com/topic/85562-astra-f-nie-dzia%C5%82a-centralny-zamek/#findComment-702122