Gość Wojt3k Opublikowano 3 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Witam.Na początku chciałbym przeprosić jeśli temat jest w złym dziale, ale jestem nowym użytkownikiem forum i jeszcze się do końca nie odnalazłem.Wiem też, że temat był już przerabiany multum razy, ale im więcej czytam posty szukając odpowiedzi na swoje pytania, tym jestem głupszy i dlatego postanowiłem napisać post, licząc na Waszą pomoc.1. Zacznę od tego, że jestem zielony w tym temacie, ale chciałbym wymienić fabryczne radio na radyjko 2DIN (chętnie dotykowe), z możliwością podpięcia kamerki cofania, GPS, zestawem Bluetooth i możliwie dużą ilością innych bajerów. Mile widziany też android, aby wrzucić sobie automapę i mieć navi bez konieczności używania internetu. Tutaj moja prośba do osób, które przerabiały ten temat i już po czasie mogą polecić jakiś model, który fajnie się sprawdza. Cena - wiadomo im taniej tym lepiej, na pewno nie chciałbym przekroczyć 1000zł. Ja sam znalazłem coś takiego, niby ma dobre opinie, ale sam nie wiem co o tym myśleć: https://allegro.pl/oferta/radio-2din-nawigacja-gps-android-8-1-wifi-9069625160?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aqueryandcategory&bi_c=MTJmYTQ1YjItN2MxYi00OGU2LWEwNTYtNjkxODgxYTNkNzJlAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=1a111ede-e53c-44f0-ba8e-6b45f04eef74 Czytałem też, że aby mieć dostęp do pełnych funkcji komputera trzeba dokupić jakiś moduł, ale tak się zastanawiam czy te funkcje są tak naprawdę przydatne na co dzień ? Sterowanie komputerem z kierownicy chyba jest wystarczające z tego co wyczytałem w innych tematach. Widziałem też sporo filmików na youtube co do montażu takiego radia i chyba to nie jest aż tak skomplikowane (przynajmniej jest to tak pokazane, że do nowego radia podpinamy antenę i kostkę, puszczamy GPS w słupek i po zabiegu). Podpowie ktoś czy można się spodziewać jakiś schodków ?2. Chciałbym też sobie zamontować podłokietnik ze schowkiem (w astrze pożałowali schowków). Tutaj też chciałbym się doradzić na co zwracać uwagę, może ktoś coś podeśle i naprowadzi mnie na co zwracać uwagę przy wyborze podłokietnika ? Jakieś instrukcje co do montażu ?Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/90312-zmiana-radia-fabrycznego-na-2din-i-monta%C5%BC-pod%C5%82okietnika/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi