Gość Anonymous Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Wczoraj odebrałem auto. Powód szarpania, kopcenia na czarno i gaśnięcia auta w moim przypadku to był uszkodzony czujnik w pompie paliwa. Podczas diagnozy wyszedł błąd położenia wałka w pompie.Po bliższej analizie padło na czujnik. Popsuta była dokładnie taśma zafoliowana szerokości ok 5mm)od przesyłu danych. Cała impreza u dwóch mechaników ,nie wliczając lawet i jeżdżenia od jednego do drugiego wyniosła mnie 1900 PLN. Dodam tylko ,że czujnik który wymieniłem występuje tylko w komplecie z pompą... Ale udało się go zdobyć osobno. Jak ktoś potrzebuje taki czujnik położenia wałka w pompie ( N O W Y ! ! !) to proszę ,niech da znać na priva. Oczywiście auto teraz pali za każdym razem jak benzyna (mam Zafirę 2,2 TDi),na obroty wkręca się bez trudu:lol: no i kopa ma nie z tej Ziemi ! Pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/9557-ciemny-dym/page/2/#findComment-261815 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi