lukecz Opublikowano 29 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 (edytowane) Mam problem z moją Corsą (Corsa C 2001 1.0 Z10XE) problem objawiający się tym że gdy uruchamiam zimny silnik, to strasznie falują obroty na biegu jałowym, wręcz się dławi (na wyższe obroty praktycznie się nie wkręca) i gaśnie silnik. Po rozgrzaniu auto działa normalnie Po podpięciu interfejsu OPCOM pokazuje błąd: P0170 - Korekcja paliwa, wadliwe działanie Auto ma LPG, ale problem jest zarówno przy działąniu auta na benzynie jak i na gazie. W OPCOM włączyłem nagrywanie parametrów m.in. dla przepływomierza, i sond lambda (wybrałem je spośród 70 mierzonych wartości), załączam wykresy Czy wygląda na to że problemem jest druga sonda lambda (B1S2 czujnik O2) która cały czas wskazuje 451mV? A może winą jest przepływomierz który pokazuje wartości mieszczące się w przedziale 1,33-3,9V? (i zastanawia mnie że w niektórych przypadkach jest 0 w kg/h) Edytowane 29 Listopada 2022 przez lukecz   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/95857-corsa-c-2001-10-z10xe-b%C5%82%C4%85d-p0170-korekcja-paliwa-wadliwe-dzia%C5%82anie-b%C5%82%C4%85d-przep%C5%82ywomierza-czy-sondy-lambda-odczyty-z-opcomwykresy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi