Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dzisiaj byłem na myjni bezdotykowej i po zakończeniu mycia auta zaczęły się pewne problemy:

- jazda po myciu była mocno zamulona, auto miało bardzo mało mocy i nie chciało przyspieszać odpowiednim ciągiem 

- po odpaleniu, obroty wchodziły na 3000 i tak się trzymały, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu już miał normalne obroty, ale mocy dalej brak. 

- po około 5 godzinach od mycia jak poszedłem do auta to już z daleka widziałem, że świecą się światła STOPu, auto nie było odpalone...

Przesiąkło czy co ? 

Pozdrawiam.

https://forum.opel24.com/topic/96100-%C5%9Bwiat%C5%82o-stop-ci%C4%85gle-si%C4%99-%C5%9Bwiec%C4%85/

Najprawdopodobniej. Sprawdź przelotkę do tylnej klapy i wpięcie w kompa nie zaszkodzi 

Problem ze światłem STOPu samoczynnie znikną. Został dalej problem ze słabą mocą aczkolwiek mam wrażenie, że jest lepiej niż w dzień. Niestety teraz wentylator pod maską nie przerwanie działa ??

Bez kompa to strzelanie i wróżenie z fusów 

Skrzynka bezpieczników jest widocznie zalana, czeka mnie suszenie. 

Widocznie zalana to stwierdzenie że widać wodę w skrzynce czy domniemasz że jest zalana . Oprócz suszenia trochę mozolnej pracy z czyszczeniem pinów i gniazd i jakiś kontakt spray , tak aby nie zaczęły utleniać się złącza 

"Widocznie" - stwierdzenie faktu w tym przypadku ? widac wodę gołym okiem. 

Wezmę pod uwagę Twoje wskazówki, dzięki ! 

No to jeszcze wszystkie bezpieczniki i przekaźniki bym wyciągnął i suszyć czyścić konserwować Panie 

Po wysuszeniu i przeczyszczeniu skrzynki i wszystkiego co konieczne po zalaniu, światła STOP już się nie świecą oraz wentylator również samoczynnie się nie zalącza...ale... Z nikąd nowy problem, po przekręceniu kluczyka w stacyjce auto nie kręci i mruga pomarańczowa kontrolka " auto z kluczem francuskim " ...