Skocz do zawartości

Opel Astra h 1.6 Migajacy check i szarpanie podczas jazdy na niskich biegach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z Ople Astra h 1.6 Twinport silnik Z16XEP , otoz po wymianie EGR przez mechanika wrocil mi migajacy check , wczesniej go nie mialem przez ponad 1.1kkm od wymiany sterownika silnika na nowa uzywke , do tego przy jezdzie na niskich biegach typu 1/2/3 gdy odpuszczam gaz i znowu lekko go dodaje i przytrzymuje to auto strasznie szarpie i robi takie 3/4 kangurki i puszcza czy ktoś z was wie jak rozwiząc ten problem? Sprawdzane byly zawory , cisnienie w silniku , swiece po wymianie , cewka sprawdzona , auto bez gazu czysta benzyna 306k nalotu jestem jej posiadaczem od 3 msc i od tamtego czasu walcze z tym problemem , wczesniej wyskakiwal mi check engine i bledy z wypadaniem zaplonu ale po wymianie EGR check zniknal ale samo szarpanie nie a do tego doszedl ten migajacy check :( Nie mam juz sily na to auto i jestescie moja ostatnia deska ratunku

Edytowane przez Lenovy

https://forum.opel24.com/topic/96649-opel-astra-h-16-migajacy-check-i-szarpanie-podczas-jazdy-na-niskich-biegach/

30 minut temu, Lenovy napisał:

otoz po wymianie EGR przez mechanika wrocil mi migajacy check

30 minut temu, Lenovy napisał:

po wymianie EGR check zniknal ale samo szarpanie nie a do tego doszedl ten migajacy check

No to jest ten check, czy go nie ma?
Podłącz opcom i zobacz jakie pokaże błędy.

Mechanik po wymianie EGR powinien podłączyć komputer i sprawdzić, czy parametry się zgadzają.

Edytowane przez Flinston

Samego checka jako na panelu nie bylo ale co jakis czas nagle podczas jazdy zaczyna mi migac check przy przekroczenu 50km/h i dodawaniu gazu

Czyli tak jak pisałem. Na początek podłącz opcom i sprawdź błędy.

BTW. Astra H czy G? Bo w profilu masz G, a piszesz o H. Z16XEP występuje w obu modelach.

Okej, fajnie że poprawione :)

Edytowane przez Flinston