Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, co jakiś czas podczas jazdy zazwyczaj przy większej prędkości lub jazdy pod górkę / z górki pojawia mi sie pomarańczowa kontrolka z kluczem autem zaczyna lekko szarpać. Po jakimś czasie lub po zatrzymaniu sie problem znika sam. Chciałbym zapytać czy ktoś może wie co to może być. Nie jest to bardzo uciążliwe ale podczas jazdy np na autostradzie przyznam że trochę sie boje kiedy tak szarpie np przy 120km/h.

https://forum.opel24.com/topic/96888-pomara%C5%84czowa-kontrolka-auta-w-kluczem/

Trzeba by sprawdzić od czego te błędy , bez tego to można wróżyć ,może wypada zapłon  może paliwa nie dostaje może....

• Like 1
https://forum.opel24.com/topic/96888-pomara%C5%84czowa-kontrolka-auta-w-kluczem/#findComment-795439

• 2 tygodnie później...

Witam, nie chciałem zakładać nowego posta żeby nie robić bałaganu na forum. Jestem tu nowy i proszę o wyrozumiałość jeśli coś zrobię źle. ?

Pisze tutaj poniewaz mam bardzo podobny problem, a mianowicie chodzi o to że mieszkam w uk i mam vauxhalla co prawda ale to to samo. U mnie też pojawia się ta sama kontrolka z tym że w momencie kiedy się pojawia jadę albo wolno (stoję w korku) albo jak dzisiaj jechałem około 100km/h i nic mi nie szarpie w żadnym z tych przypadków . Samochod jedzie dalej płynnie, osiągi nie spadają i w rezultacie nic się nie dzieje. Dzisiaj po zgaszeniu silnika kontrolka zniknęła ale gdy jeździłam wolno nawet po zgaszeniu nie zgasla od razu tylko po dluzszym postoju. Posiadam ten samochód od miesiąca i miałem z tym problem tylko 3 razy a jeżdżę sporo. Nadmienie tylko ze Samochod kupilem w komisie. Wypedalowalem go dzisiaj i pojawiły się 4 blady w kolejności jakiej podaje : 059761 , 013602, 048106 i 000000. Próbowałem wyczytać coś o tych błędach ale jestem słaby jeśli chodzi o samochody dlatego wolę się zapytać was czy to coś poważnego i czy trzeba jechać do mechanika czy ten ostatni błąd przez przypadek nie pokazuje że w samochodzie niema błędów i po prostu nikt ich nie usunął??? Co o tym sądzicie??? Jesteście w stanie mi coś doradzić??? Czy może odpiąć jedna kleme i zostawić na pół godziny i sprawdzić czy błąd znów będzie wyskakiwal??? Proszę o pomoc, bo mam maluszka w domu i w czwartek dość długa przymusowa wycieczke i wolałbym się nie zdziwić po drodze. Z góry uprzejmie dziękuję za pomoc. ?

https://forum.opel24.com/topic/96888-pomara%C5%84czowa-kontrolka-auta-w-kluczem/#findComment-795864