Skocz do zawartości

Corsa D 1.2 80KM Benzyna - Nie odpala za pierwszym razem po nocnym postoju :((

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś włączyłem na gaz i zakrecilem butle na wolnych obrotach i te resztki wypaliło gazu przełączyło na benzynę, zgasiłem i włączyłem tylko na benzynę,  a wyłączony bo auto mam ok 2 miechy i na gazie tak szarpie to to zakręciłem i pierw działałem z broblemami na benzynie , żeby dać auto do gazownika

13 godzin temu, pietas84 napisał:

Ok , a jaka to żarówka?? I to jakoś plus minus ? Bo to się tak nie znam :(

Ale jak przekręcę zapłon to pompę bardzo wyraźnie słychać mocno... 

To jak słychać pompę, to raczej pracuje. 

Edytowane przez ochkarol

12 godzin temu, pietas84 napisał:

Dziś włączyłem na gaz i zakrecilem butle na wolnych obrotach i te resztki wypaliło gazu przełączyło na benzynę, zgasiłem i włączyłem tylko na benzynę,  a wyłączony bo auto mam ok 2 miechy i na gazie tak szarpie to to zakręciłem i pierw działałem z broblemami na benzynie , żeby dać auto do gazownika

Takie wypalanie byłoby dobre dla 1 i 2 generacji gazu a mając czujnik ciśnienia gazu to lepiej popuścić resztki gazu jak pisałem wcześniej.

Ale szarpanie masz tylko na LPG i przy PB masz problem z odpalaniem po dłuższym postoju czy czymś jeszcze poza tym?

• 3 miesiące temu...

Witam serdecznie , problem został rozwiązany , nie było to ani lpg ani pompa paliwa , problemem okazała się mikro dziurka na wężyku paliwowym pod maską , była na tyle mała że ani nie ciekło paliwo ani nic nie lało ,dopiero po ściągnięciu wężyk praktycznie złamał się na pół   , wężyk wymieniony na gumowy  i pali od strzała już ponad miesiąc nawet na -20 ;) 

może komuś się przyda

pozdrawiam