Albercik Opublikowano 15 Maja Udostępnij Opublikowano 15 Maja (edytowane) W dniu 6.01.2024 o 15:32, holcu napisał: 1. Co Ci się nie podoba na forum 2. Co chciałbyś zmienić na forum 3. Czy przeszkadzają Ci reklamy na forum? 4. Czy zadowala Cię szybkość działania forum? 5. Czy chciałbyś dołączyć do zespołu Moderatorów forum Ad 1. Czasem komentarze wygłoszone "z wyższością w głosie", ale to marginalna sprawa. Do tego powtórzę to, co pisali poprzednicy: więcej wyrozumiałości dla "świeżaków". To nie Elektroda, za przeproszeniem. I to, że 99% wbija tylko po to, żeby zadać pytanie - trudno, od tego jest forum, żeby pomóc. Lepiej pomóc takiemu jedno-postowcowi, niż później czytać o kolejnym spalonym samochodzie, bo się użytkownik wziął za robotę sam, z pomocą szwagra po kilku głębszych. Ad 2. Brakuje giełdy. Na obecnie używanym silniku można (na 99% jestem pewny) skonfigurować pod-forum tak, by posty z działu giełda się nie liczyły do statystyk użytkownika. Dodatkowo - można ustawić silnik tak, by posty były automagicznie kasowane po np. 30 dniach od ostatniego komentarza (albo można całkiem wyłączyć komentarze pod ogłoszeniami i ustawić autokasowanie po X dniach). Dodatkowo - brakuje mi też miejsca na przedstawienie/zaprezentowanie swojego wozidła. Zdjęcia mogą być wyłączone (upload) tak, by nie zajmować przestrzeni na hostingu, a dołączanie tylko przez zewnętrzny hosting. Ad 3. Jakie reklamy? Tak serio to w domu mam serwer proxy, który wycina wszystkie reklamy z całego Internetu Ale poza domem - niektóre reklamy (te, które wyświetlają się na całej stronie zasłaniając treść) są irytujące. Ad 4. Zazwyczaj nie odczuwam dyskomfortu w prędkości działania, a jeśli spowalnia to raczej z racji zamulenia komputera. Ad 5. A ile jest wymagane godzin minimum w miesiącu? Moderowałem kilka forów w przeszłości (nigdy na takim silniku), aktualnie jestem właścicielem lub moderatorem kilku grup na FB, więc mogę spróbować swoich sił, ale uprzedzam, że czas u mnie jest płynny (czasem pracuję 1h dziennie, a czasem 20h). P.S. Odnośnie punktu 5 to mogę się zająć moderacją działów zasugerowanych w pkt. 2. Edytowane 15 Maja przez Albercik   1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/97896-je%C5%9Bli-czytasz-tego-posta-to-zostaw-komentarz/page/2/#findComment-806734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi