Skocz do zawarto軼i

Zdj璚ie
- - - - -

Sprz璕這 czasami bardzo nisko bierze


  • Zaloguj si, aby doda odpowied
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   wiktor1987

wiktor1987
  • Forumowicz
  • 106 post闚
  • Model:Opel Signum
  • Silnik:1,9 Z19DTH
  • Nadwozie:hatchback
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 26 luty 2017 - 18:11

Witam,
Niestety nie znalazłem nigdzie rozwiązania mojego problemu. Chodzi o to że sprzęgło w moim Signumie czasami bardzo nisko bierze. Przeważnie jest dobrze, ale czasami bierze przez przy samej podłodze. Wymieniłem pompe sprzęgła ale to nic nie zmieniło. Pół roku temu wymieniłem komplet sprzęgła razem z dwumasą i przez 5 miesięcy było wszystko dobrze. Poziom płynu hamulcowego jest w normie. Proszę o pomoc na co mam nakierować mechanika.
  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

U篡tkownik jest zalogowany Pan Kontekstowy

  • U篡tkownik
  • 1060 post闚
  • Model:Opel
  • Posiadasz LPG:TAK

#2 ONLINE   adam1954

adam1954
  • Moderator
  • 9344 post闚
  • LokalizacjaO鈍i璚im i okolice
  • Model:Opel Meriva A
  • Silnik:Z16XE
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 26 luty 2017 - 18:16

Ja pierdziu. Ładnych czasów doczekaliśmy.Aby klient mówił mechanikowi co ma robić i jeszcze mu mu za to płacił.

Przepraszam że zabieram zdanie w temacie w którym nie jestem w stanie pomóc ale to zaczyna być przerażające.


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#3 OFFLINE   wiktor1987

wiktor1987
  • Forumowicz
  • 106 post闚
  • Model:Opel Signum
  • Silnik:1,9 Z19DTH
  • Nadwozie:hatchback
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 26 luty 2017 - 18:24

Nie chodzi żebym mówił mechanikowi co ma robić ale nie chce żeby naciągnął mnie na nie potrzebne koszty
  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#4 ONLINE   adam1954

adam1954
  • Moderator
  • 9344 post闚
  • LokalizacjaO鈍i璚im i okolice
  • Model:Opel Meriva A
  • Silnik:Z16XE
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 26 luty 2017 - 18:33

:spoko:


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#5 OFFLINE   synchiushyn

synchiushyn
  • U篡tkownik
  • 12 post闚
  • LokalizacjaElbl庵
  • Model:Opel Signum
  • Silnik:Z19DTH 150 KM
  • Nadwozie:HATCHBACK

Napisano 13 stycze 2018 - 20:12

Witam.

Z opisu problemu kolegi ja wnioskuję, że problem może polegać w płynie hamulcowym. Płyn jest higroskopijny przez co łatwo wchłania wodę. Często zapominamy o tym, że należy go wymienić w całym układzie. Nie tylko w zbiorniczku wyrównawczym. Innym powodem może być zapowietrzony układ wspomagania sprzęgła po wymianie wspomnianej pompy. Wystarczy mały bąbelek powietrza.

Kolego daj znać jak rozwiązałem problem

Pozdrawiam.


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież




Podobne tematy: Collapse