Skocz do zawartości

Znajdź zawartość

Wyświetlanie wyników dla tagów 'cd30' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj przy użyciu nazwy użytkownika

Typ zawartości


Forum

  • forum.opel24.com
    • Informacje i ogłoszenia
    • Na każdy temat
  • Porady oraz dyskusje dotyczące poszczególnych modeli Opla
    • Opel Adam - Forum
    • Opel Agila - Forum
    • Opel Ampera - Forum
    • Opel Antara - Forum
    • Opel Astra - Forum
    • Opel Calibra - Forum
    • Opel Combo - Forum
    • Opel Corsa - Forum
    • Opel Frontera - Forum
    • Opel Insignia - Forum
    • Opel Kadett - Forum
    • Opel Meriva - Forum
    • Opel Mokka - Forum
    • Opel Omega - Forum
    • Opel Signum - Forum
    • Opel Sintra - Forum
    • Opel Tigra - Forum
    • Opel Vectra - Forum
    • Opel Vivaro i Movano - Forum
    • Opel Zafira - Forum
    • Pozostałe modele
  • Motoryzacja - ogólnie
  • OPEL24 Riders
  • Porady dla kupujących samochód

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Od tej daty

    Do tej daty


Ostatnia aktualizacja

  • Od tej daty

    Do tej daty


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Od tej daty

    Do tej daty


Grupa podstawowa


Lokalizacja


Inna marka


Silnik


Nadwozie

Znaleziono 7 wyników

  1. Jestem tu zupełnie nowy dlatego Witam wszystkich Bardzo proszę o porady z Vectrą C Dane auta: Opel Vectra C 1.9 CDTI 150KM automat Przebieg 263 tysiąc Radio CD30 i BID (może to być ważne tu w temacie) Ogólnie mój problem polega na tym, że mój komputer a dokładnie jego wskazania w trybie TEST-MODE są co najmniej dziwne: 1. Na mierniku wychodzi napięcie ładowania 14,4-14,5 natomiast w TEST-MODE autko wskazuje cały czas 13,4 - 13,5 (akumulator i alternator są nowe) 2. TEST-MODE zachowuje się jakby nie odczytywał błędów (spalone żarówki itp.) mimo aktywnego komunikatu o niskim płynie spryskiwaczy i przepalonym świetle cofania TEST-MODE tego nie wyświetla (zawsze to robił w formie kodów numerycznych), jedyne na co reaguje to wciśnięcie pedału hamulca i pokazuje BUS: 4000. W reszcie przypadków zupełnie milczy i wyświetla się tylko BUS 0000 8000000008 <- nie wiem za diabła za co znaczą te ósemki, bo zawsze były tu same zera z tego co pamiętam. 3. I to jest najpoważniejszy problem: TEST-MODE nie odczytuje spalania chwilowego (na załączonym obrazku widać to okno) - pierwsza wartość czyli spalanie chwilowe rusza dopiero po około minucie - dwóch od pełnego zatrzymania (kiedy auto się toczy - nie stanie do zupełnego 0 wszystko jest ok). To samo tyczy się wskaźnika paliwa, który raz działa, a raz myśli sobie, że jednak fajnie będzie postać w miejscu. Dodatkowo po resecie kompa, odłączeniu akumulatora itp. wartość środkowa i prawa nie zeruje się tylko zostaje na poziomie 6,8 i nie ma jak jej ruszyć Jest to mega irytujące, albowiem zasięg jest przekłamany, że olaboga - ostatnio jechałem do pracy 30 kilometrów (korki itp.) a zasięg nawet się nie ruszył jak i wskazówka paliwa. Wymieniłem już akumulator, bo był stary i pomyślałem, że może robić cyrki, ale nic to nie pomogło. Myślałem o kilku jeszcze rzeczach, ale chciałbym Was zapytać, która z nich może być najbardziej prawdopodobna: 1. Magistra CAN - ale to chyba wiązałoby się z błędami wyrzucanymi tak po prostu, jak i moim zdaniem odrzuca ją jako winowajcę to, że jednak błędy spalonych żarówek i braku płynu spryskiwacza są wyświetlanie (ale nie w TEST MODE) 2. Moduł komfortu - też dawałbym inne objawy i nie wiem czy jest powiązany. 3. Indeksy w komputerze - może trzeba je ustawić? 4. Przekaźnik/bezpiecznik tylko nawet nie wiem od którego zacząć, żeby go znaleźć 5. Albo coś w baku tylko co? Pływak/potencjometr? Mógłby przy okazji ktoś po krótce powiedzieć mi co mierzy te wartości spalania chwilowego? Podrzucam link do opisu tego trybu test-mode http://astra-3.pl/porada-astra-h-test-mode-bid#up Proszę bardzo bardzo o pomoc, bo już mi się pomysły kończą. To nie jest tylko temat Vectry, ale chyba podobne układy są również w Astrze..... Z góry dziękuje! Pozdrawiam
  2. Mam dość krótką acz ciekawą informację którą postaram się rozwinąć w małe HowTo w ciągu najbliższych kilku dni. Ale najpierw opis. Moja Zafira B miała oryginalnie zamontowane radio CD30 z funkcją komputera pokładowego na wyświetlaczu BID. Strasznie irytujące jest ciągłe zmienianie zwykłych płyt więc postanowiłem zmienić radio na przynajmniej CD30mp3. Znalazłem samo radyjko z Corsy (bez guzika BC) i niestety nie wylogowane z poprzedniego samochodu. Mam programator i nawet udało mi się pozyskać zrzuty pamięci z działającej pary radio-wyświetlacz. Z niezrozumiałych powodów nie udało mi się przenieść przeprogramować pamięci radia i w końcu dałem sobie spokój. Postanowiłem poprostu podmienić sam napęd z radia i zobaczyć co się stanie. Wyciągnąłem sam napęd (CD30mp3) który mieszka sobie pod układem scalonym i zamontowałem w moim oryginalnym radio (CD30), zgadnijcie co się stało. Oczywiście radio czyta pliki mp3 i wszystko wyświetla się na panelu tak jak powinno, podświetlają się ikonki CD i MP3 po włożeniu płyty z plikami mp3. Za śmieszne pieniądze kupiłem radio bez kodu, wyświetlacza, komputera pokładowego i w zupełnie innym kolorze niż moja deska a udało mi się uzyskać pożądany efekt poprostu podmieniając sam napęd. foto manual w najbliższym czasie a narazie dowód że rozwiązanie działa.
  3. Witam! Tematu podobnego nie znalazłem, więc jeśli faktycznie gdzieś jest coś podobnego, proszę Moderację o stosowne czyny :-). Czy ktokolwiek z Was, Drodzy Forumowicze podejmował się zmiany radia SIEMENS VDO 2005 na np. CD30 MP3? Mój problem polega na tym, że posiadam to pierwsze, a chciałbym między innymi to drugie. Kostki do radia CD już posiadam, lecz niestety kabelki mają inne kolory. Czy jest ktokolwiek kto podejmował się takiego wyzwania i mu się udało? A może jest ktoś w posiadaniu schematów obu radiów, gdzie byłoby napisane który kabelek jest od czego? Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc i z góry dziękuję za zainteresowanie. Pozdrawiam, Paezjuszo
  4. Witajcie jako że zakupiona Agila (2006 1.0) wróciła już z serwisowych wymian płynów, filtrów, hamulców, drobnych napraw etc. chciałbym się zabrać za dobór radyjka. Fabrycznie radia nie posiada, 4 głośniki są (sprawdzane organoleptycznie), car pass mam. Zastanawiam się jaki wybór byłby najlepszy: a) nowa ramka i radio niefabryczne (200-250 zł) zakup radia (najlepiej wylogowanego) i oddanie do majstra c) zakup kompletu radio wyświetlacz TID i oddanie do majstra Jeśli fabryczne to CD30, CD30+mp3? Może coś innego Z informacji jakie znalazłem gdzieś w necie to Agila I miała dwa wyświetlacze TID i CID (ten drugi mnie zaskoczył) Do TID mogłyby pasować gołe R10, kaseciak CC20, CD30, a do CID to już te bogatsze (CD40,50,70 czy navi) I może ktoś ma jakiegoś magika z Krakowa polecić (ew. coś z okolic Rzeszowa bo niedługo będę jechał w tym kierunku). Z góry dzięki za odpowiedź
  5. Witam mam poważny problem w moje vectrze c , mianowicie po zakupie pojechałam zakodować radio bo ciągle pikało, elektronik zrobił ale teraz po podłączeniu do kom. nie wyśietla mi się na głównym wyświetlaczu zasięg km i chwilowe spalanie , przedtem to miałam i wyglądało to tak ] teraz niestety tylko jest godzina stacja radiowa, i temeratura , pojechałam do elektronika podpinał raz jeszcze i stwierdził iż nie wie co się stało bo takiej opcji nie ma w kom. którym sie podłączał jest BC to BC1 I BC2 I MIERNIK MAM ale nie ma tego co było przedtem prosze o pomoc czy to można jakoś włączyc jestem z Sosnowca
  6. Witam, Jest to mój pierwszy post ponieważ od niedawna jestem w posiadaniu Opla Astry GTC z 2006r. Moje pytanie dotyczy radia CD30. Słucham muzyki z płyty CD, w momencie kiedy chce przełączyć piosenkę lub ją przewinąć do przodu włącza się czasami napis Scan Tracks i piosenki po około 15 s. przełączają sie same bez naciskania jakiegokolwiek przycisku. Dzieje się tak nie zawsze chociaż nie ukrywam jest to dosyć irytujące. Może ktoś wie jak na stałe wyłączyć te funkcje Scan Tracks? Pozdrawiam
  7. Gość

    corsa c cd30 problem

    Witam , dzis po odświerzeniu nawiewów pianką , zaczeło mi świrować radio cd30. Nie wyświetla mi stacji na wyświetlaczy(gid) brak w nim podświetlenia przycisków ,nie działa sterowanie przy kierownicy i nie wyłacza sie po wyjeci kluczyka .Wyjąłem radio i okazuje sie ze calutkie jest suche , rozebrałem i złożyłem i dalej to samo ,POMOCY co z tym zrobić ? Na wyświetlaczu cały czas tylko jest data ,godzina i temperatura .....
Partnerem serwisu: Fabryka kart plastikowych LiderKarty
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.