Skocz do zawartości

Kupiłem Opla Astrę G 1.4 16V Kombi i jestem załamany !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o informację ile taki samochód ma palić ?. Moja Astra spala 10 litrów w trasie przy szybkości średniej 120 km/H max szybkość 150 km/h a po mieście 12,5 litra na 100 km.

Podłączyłem pod komputer i brak błędów. Czy te samochody tak palą czy ja mam za ciężką nogę ?. Proszę o informacje co może być przyczyną tak dużego spalania.

POZDRAWIAM

Piotrek

https://forum.opel24.com/topic/1008-kupi%C5%82em-opla-astr%C4%99-g-14-16v-kombi-i-jestem-za%C5%82amany/

• Odpowiedzi 28
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Coś jest nie tak bo ja mam astrę f 1.6 16v w automacie kombi i mi benzyny po mieście pali około 10l a na trasie przy szybkości max 120 to 6.2l a ze średnią 150 to 7.5l

stanowczo za dużo pali i to o wiele za dużo, w pracy śmigam astrą z tym silnikiem i spokojnie mieści się w 8l na 100km głównie w jeździe miejskiej, na trasie schodzi do około 6 litrów.

Tyle to może palić w trybie awaryjnym, masz w ogóle żarówkę w kontrolce check?

Jak na kompie nic nie wykazało, to może ktoś próbował stuningować auto i pozmieniał mapy zapłonu i paliwa?

Piotrps, skąd jesteś? Uzupełnij profil.

a może problm tkwi w sondzie ! jak miałem wcześniej calibre i była uszkodzona sonda lambda to tez mi tyle paliła.

Hmm z całą pewnością jest coś nie tak ponieważ ja też mam Astre G 1.4 16V tyle że nie kombi ale w trasie przy 130km/h to pali ok. 5,8l , a po mieście ok. 7,0l.

Hmm z całą pewnością jest coś nie tak ponieważ ja też mam Astre G 1.4 16V tyle że nie kombi ale w trasie przy 130km/h to pali ok. 5,8l , a po mieście ok. 7,0l.

Dzięki za optymistyczną informację , napisz jak jeździsz jaką masz średnią wartość obrotów ? może ja mam za ciężką nogę ? próbuję teraz jeździć zmnieniając biegi przy 3000 obrotów zobaczę czy spalanie spadnie.