Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich 

Opel astra G 2008r 1.4 twinport z LPG.

Mam taki problem otóż na zimnym silniku na benzynie i na gazie się dławi bardzo mocno że aż prawie przygasa i chodzi jakby na 3 cylindry a potem jak już ma temperaturę to chodzi normalnie na gazie nie ma tych objaw a na benzynie minimalnie się dławi dalej 

do tej pory wymieniłem cewkę,świece,filtr paliwa,Wyczyszczona przepustnica oraz egr też i został zaślepiony i jest minimalnie lepiej. 
Na komputerze nie pokazuje błędów 

gdzie szukać problemu ? 

Nie wiem zakręcić gaz? wypuścic wszystko co jest w reduktorze? od podciśnienia weżyk zaślepić ?

czyli od jakiej temperatury chodzi dobrze? jakie są korekty długoterminowe?

Poza tym auto sprawne czy wykastrowane - są obie sondy lambda? katalizator?

Temperatura płynu widoczna w komputerze silnika?

Tych pierwszych rzeczy nie robiłem bo się nie znam na gazie i nie tykam 

Jak zaślepić wężyk od podciśnienia ? 

od 60/70 temperatury już jest normalnie na gazie 

korekt nie sprawdzałem też co nie umiem 

są sondy dwie i katalizator też 

temperatura płynu jak sprawdzałem to na desce około 86 nie przekracza 90 a na komputerze mniej około 80 

Bez podłączania do komputera auta będzie cieżko.

Najlepiej by było zakręcić gaz na butli , spuścic na obu filtrach gazu co zostało w rurkach i pojeździć na benzynie.

Najpierw benzyna musi być ogarnięta żeby LPG mogło chodzić.

Gaz masz od dawna? Jakiś serwis czy coś robione? Może reduktor gazu puszcza czy coś w dolot bo jakby przez wtryskiwacze to by wywalało błędem.

Z EGR nie ma problemu??

Byłem teraz u gazownika wymienił mi reduktor i było już lepiej 

sprawdzałem dzisiaj kompem to był błąd p0170 mieszkanka za uboga lub za bogata 

i sonda pierwsza miała dziwne wartości bo normalnie chyba powinna mieć od 0.1 a ona nawet tyle nie miała 

Z egr nie było problemów  i nie ma 

Edytowane przez Matiszuli