Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

Jestem posiadaczem Zafiry B 1,8  2008 +Lpg.

Zachciało mi się wymiany lusterka wstecznego ,wewnętrznego ,"manualnego" na fotochromatyczne.

Kupiłem , używane, z obudową , wszystko pasuje ale po rozebraniu oświetlenia podsufitki nie ma złącza/kabla/wtyczki która pasowała by do tego przy lusterku.

Nie mogę/potrafię znaleźć w E-sklepach kabla czy przejściówki pozwalającej połączyć lusterko z gniazdem w oświetleniu podsufitki . 

Proszę o wsparcie jak to rozwiązać .

W załączeniu zdjęcia gniazda przy lusterku i "podsufitce"

Uprzedzam i przepraszam jestem laikiem

Zdjęcie WhatsApp 2025-06-18 o 13.41.29_80baf0ca.jpg

Zdjęcie WhatsApp 2025-06-18 o 13.41.29_711a9db2.jpg

Bo takie rzeczy się kupuje z wtyczką nie samo lusterko.

Najpewniej popularne goldpinowe wtyczki by pasowały jakby podłączyć pojedynczo ale oryginalną wtyczkę to tylko z lusterkiem.

waldek2020 Dziękuje za odpowiedz- Bo takie rzeczy się kupuje z wtyczką nie samo lusterko.Liczyłem na bardziej profesjonalną odpowiedz/poradę. Jak pisałem jestem laikiem, mimo to wyszedłem z założenia że w aucie jest jakieś ukryta w podsufitce wtyczka.Żadna z ofert sprzedażny nie zawiera lusterka razem z kablami a na schematach w sklepach z częściami do Opli nic takiego nie znalazłem.Stąd moje pytanie i prośba jak sobie poradzić jako amatorowi.Rozumiem krytyka jest łatwiejsza niż pomoc. Dziękuje mimo to za poświęcony na odpowiedz czas.

https://wtyczkolandia.pl/clientcatalogue/wyniki-wyszukiwania,22-0141----.aspx

Może tu coś znajdziesz, albo wyślij zapytanie.

Raczej niemożliwe żeby wtyczki z odciętymi kablami nie było :) To wystarczające do podlutowania ze schematem.

Tak sam kupiłem bo to samo lusterko mam zamontowane

Używam chyba tylko 2 pinów bo nie mam wyłączania ściemniania przy wciśnietym wstecznym.

Gdzieś jest temat o montażu chyba tego lusterko bo tam pisałem.

Zawsze i wszędzie kupuje się z ucięta wtyczką - ZAPAMIĘTAJ :)