Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jak za pomocą OP-COM zdiagnozować przyczynę zwiększonego spalania, kiedyś na rozgrzanym silniku na biegu jałowym komputer pokazywał spalanie ok 0,7l/h teraz pokazuje 0,9l/h

Przekłada to się na spalanie również w trasie z 7 l na 9 l na 100km

To nie jest temat do działu "Tuning".

Przyjacielu to do jakiego działu go przenieść, poproszę moderatora żeby to zrobił.

A może wiesz jak to zrobić ? To podziel się proszę tą wiedzą, czy może jak nie wiadomo o co chodzi to za kasę potrafisz mi to zdiagnozować ?

Już przeniosłem.

Nie podpowiem.

Takie dziwne coś, że nikt nawet za pieniądze nie chce napisać......

Mam teścia "twojego" typu - też w niczym mu nie pomogę.

Żona zdaje sobie z tego sprawę.

Dopisałem w tamtym temacie o sondzie... 

Może polecisz kogoś kto to może spróbować ogarnąć, mogę zestawić połączenie teamviewerem lub anydeskiem zdalne, podłączyć laptopa z netem i OP-COM...

A może sam byś mógł zobaczyć, powiedz za ile jeśli mi będzie odpowiadało ok, robię blik i działamy... ;-) Gratuluję, masz fajnego teścia, szanuj go, 

• 2 tygodnie później...
W dniu 30.10.2025 o 15:56, ja37 napisał:

Już przeniosłem.

Nie podpowiem.

nie mogę znaleźć gdzie przeniosłeś, możesz podesłać linka ?

czy możesz mi pomóc w znalezieniu pomocy ?

mogę podjechać do jakiegoś warsztatu czy człowieka który zna się na rzeczy i będzie umiał pomóc albo zdalnie jak pisałem... bo spalanie wciąż minimum 30% większe niż miałem

5 godzin temu, amigancik napisał:

nie mogę znaleźć gdzie przeniosłeś, możesz podesłać linka ?

No właśnie tu, bo temat nie pasował raczej do "Tuningu".

Nie pomogę, szukaj sobie sam.

Może zmień auto?

Nawet nie polecę ci kogoś, bo nie chcę stracić kumpla.