Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam

poszukalem troche na forum i widze ze jednak to jest norma:/

u mnie w corsie B (rocznik 1995, 1.4i z gazem) mam takie cos:

1)

gps - 60km/h

licznik - 75km/h

2)

gps - 130 km/h

licznik - 160km/h

3)

gps - 100km/h

licznik 120km/h

dodam ze liczniki takie przy drodze co nieraz stoja, pokazywaly predkosc zblizona do wskazan GPSu:/

do tego oglosy pracy silnika wskazuja na predkosc cos mniejwiecej miedzy wskazaniami licznika a gpsu :)

jak mozna 'poprawic' wskazania licznika?

----------

problem nr 2: nie dziala mi centralny zamek, poprzedni wlasciciel mowil ze kiedys podczas jazdy sie zepsul i tyle, rozmawialem z kolega i mowil ze moze to byc kwestia rozlaczenia sie jakies przewodu lub pstryczka - tylko gdzie tego szukac w aucie?

----------

i jeszcze jedno - po kupnie nie bylem jeszcze na przegladzie (dopiero na poczatku wrzesnia bede), i jesli zrobilem nia juz ponad 1100km (w kilka dni) i wszystko dziala to bedzie ok ?

https://forum.opel24.com/topic/12365-corsa-b-pr%C4%99dko%C5%9Bciomierz-zle-pokazuje-predkosc-centralny/

kwestia rozlaczenia sie jakies przewodu lub pstryczka - tylko gdzie tego szukac w aucie?

Tego ci nikt nie powie, bo kable są i w budzie i w drzwiach, a pewnie i w bagażniku.

Sam musisz szukać.

A do wskazań chyba musisz sie przyzwyczaić, mi też oszukuje, ale w drugą stronę - mam większe szanse na mandata :)

toez tobei sie wydaje ze z autem wzsystko Ok to nie jest gwarancja ze przejdzie ci przez przeglad

na stacji diagnostycznej sprawdzaja tyle rzeczy - niektoryhc usterek np nie czuc w czasie jazdy

inne moga byc wyczuwalne dla ciebie ale diagnosta stwiedzi ze odchylod normy nei jest jeszcze tak wielki i ci podbije

wszystko zalezy od tego co znajdzie