Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam opla Frontere 1992 A od 2 dni, po zakupie na trasie zapaliła mi się pomarańczowa kontrolka po prawej stronie deski rozdzielczej z silniczkiem i nie gaśnie. Nie wiem co to oznacza i czy mogę z tym jeździć dalej... Przytrafiło się to już komuś?? Pomóżcie jeśli cokolwiek wiecie!:drunk:!

https://forum.opel24.com/topic/14365-niegasn%C4%85ca-kontrolka-w-apomara%C5%84czowa-z-silniczkiem-pomocy/

Co za silnik tam masz?

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

przyczyn może być wiele najlepiej jakby kolerzanka podjechała do jakiedoś elektryka i podpieli by sterownik do kompa ;)

mam podobny problem co kolezanka Asia...

w sobote naciagalem paski poniewaz strasznie piszczaly i w ten sam dzien rozladowal sie akumulator - musialem go podladowac i wszystko bylo ok do dzis. sytuacja sie powtorzyla, tzn najpierw zaswiecila sie pomaranczowa ikonka z silniczkiem, zgaslo radio, swiatla mialy coraz mniejsza moc az w koncu po dojechaniu do domu, zgaszeniu silnika i ponownym jego odpaleniu auto nie chcialo zapalic. czy mozliwe, ze zrobilem cos z alternatorem? co oznacza ta pomaranczowa ikonka.

pozdrawiam

wygląda jakbyś stracił ładowanie, na początek sprawdź przewód altka, klemy

co oznacza ta pomaranczowa ikonka.

"usterki w układzie wtryskowym, zapłonowym, takie jak uszkodzony czujnik, luźny wtyk, zerwane połączenie, lub zwarcie do masy. Kod usterki jest natychmiast zapamiętany w pamięci urządzenia sterującego. W tym samym czasie zapala się lampka kontrolna (żółta z rysunkiem silnika) w zestawie wskaźników"

dzieki za odpowiedz odnosnie ikonki.

klemy sprawdzilem, wszystko dziala, wyglada na to, ze akumulator nie ma ladowania z alternatora podczas jazdy i jezdze caly czas na akumulatorze az do wyczerpania.