Skocz do zawartości

problemy z odpalaniem corsy b 1.2 po dłuższym postoju

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

czytałem.

nie mogę znaleźć odp na pytania wcześniejsze. Wszyscy opisują jak to zrobić i jakie rodzaje błedu np. http://forum.opel24.com/i-kody-bledow-opel-corsa-vt56.htm

ale czy mogę coś zepsuć? i czy powinna migać przy wywoływaniu dioda check engine czy inna?

Właśnie sczytałem kody

i mrugało tak

10 2 10 10 2 10 10 2 10

wiecie co to znaczy??

mam 16 styków

opel corsa b 1.4i 8 V DIS z gazem

• 7 lat później...

Panowie mam podobny problem, pacjent to Corsa b 1.0 12v, po nocy cięzko odpala, jak dodam gaz to zapala bez problemu i chodzi juz dobrze, jak auto sie nagrzeje problem nie występuje, pali na dotyk. Co może być przyczyną?

Póki co nic nie wymieniałem, ale mam zamiar zajrzeć do świec, kable WN, może coś z dolotem jakas nieszczelnosc? bądz może przepustnica? krokowy?

Pomocyyyy

To nie miej zamiaru tylko posprawdzaj .Te objawy mogą świadczyć na problem z czujnikiem temp.Na zimnym podaje że ma temp. silnika rozgrzanego i nie ma zwiększenia dawki paliwa(ssania)

Tak też to brałem pod uwagę, a czy u mnie przejdzie ta metoda sprawdzenia błedów na "zszywacz" mam corse z 1998 r. ? oraz czy ten czujnik może mieć coś związanego ze spalaniem? za 50zł zrobiłem ostatnio 150km

a zapala sie kontrolka ??

jak nie to nie masz czego odczytywac

czy dziala ?? sprawdz to nic nie kosztuje

czujnik ma jak najbardziej powiazanie ze spalaniem

ale liczenie 50 zeta na 150 kmow

tak sie spalania nie liczy !!!

litry na kilometry

a nie zlotowki na kilometry

No to wyszło 7l-7,5l na 100 to dobry wynik? jazda tylko miasto. Dało by coś zresetowania ECU ? a który to czujnik temp? może ktoś poratować jakimś zdjeciem jak wyglada i gdzie sie znajduje?

Chciałby w Mery mieć takie spalanie po mieście.Mi nawet w trasie tyle ma ciężko osiągnąć.