Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

esz, po przeczytaniu tego tematu, dopiero teraz, rok od kupienia auta zwrocilem uwage ze moje zapiecie pasa kierowcy wyglada tak jak na zdjeciu:

http://fangorn.xt.pl/corsa_alu/IMG_0025.JPG

czyli to jest 'wystrzelony' napinacz? :?: ale jak szarpnę mocniej ten pas, to on sie blokuje, co to zatem oznacza, ze zadziala to w przypadku kolizji czy nie ? no ewidentnie widac ze to cos juz mialo jakas przygode

swoją drogą zobaczcie co tu ktoś sprzedaje za 120zł :?:, też ma wyciągnięte to żółte przecież

http://allegro.pl/item643795451_napinacz_opel_corsa_c_combo.html

• 8 miesięcy temu...
Gość Anonymous

Witam.. mam podobny problem :D mam wystrzelony zolty listek i problem z zapinaniem pasa. Kiedy sie juz zapnie to bywa ze sam sie odepnie w czasie jazdy.. nie wiem czy mam mechaniczny czy pirotechniczny napinacz i jak to najłatwiej stwierdzic? a poza tym rozumiem ze mam wyminc napinacz :D

• 2 miesiące temu...
Gość Anonymous

Ali3n, też tak miałem.

Rozbierz uchwyt(ma 4 zatrzaski) i popraw spręzyne, będzie git.

Odgrzebie temat.

Jeśli mam napinacze pirotechniczne i będę grzebał przy uchwycie to lepiej odłączyć aku?

Uważać na coś konkretnego jak rozbroję ten uchwyt?

Dzięki za odp.

Ja też mam pirotechniczne i wkładam zabezpieczenie tylko jak wyjmuję fotel.

A przy uchwycie grzebałem spokojnie z akumulatorem i bez zabezpieczenia.

• 1 rok później...

Witam.

Mam wystrzelony lewy napinacz mechaniczny,

Czy da się go regenerować,

czy tylko pozostaje wymiana?

Pozdrawiam:)

Wymienię je, będzie bezpieczniej:)

Mam kolejne pytanie, czy napinacze np z Omegi B pasują do corsy B?

wyglądają bardzo podobnie, a na rynku jest ich od groma. Tylko nie jestem pewien

czy wymiary jednych i drugich są takie same.

Gość Dominik25

witam mam problem spadla mi sprenrzyna z napinacza pasa ale to pikusi niemam pojencia jak go zdemontowaci poniewasz połonczona jest do niego stalowa linka od suwnicyt szyn moze koledzy mi pomogą