Skocz do zawartości

Xp sp2-->sp3

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Wersja OEM przypisana jest do danego sprzętu dlatego nakleja się naklejkę obudowę danego komputera ale dysk nie ma tu znaczenia ważna jest płyta główna!! Procesor dyski i inne podzespoły można wymieniać! Jeżeli system był zarejestrowany na tan komputer to nadal jest legalny. Przecież można go przeinstalowywać ja się wysypie!!

Zawsze możesz zainstalować dwa systemy XP i Vistę. Ja mam Vistę i nie narzekam z SP1 fajnie chodzi, mam 2GB RAM i procek 1,8 dwu jajowy.

FAKT czasem jest problem ze sterownikami do starszego sprzętu nie wszyscy producenci napisali stery do Visty.

https://forum.opel24.com/topic/16020-xp-sp2-sp3/page/3/#findComment-212541

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Nawet moja 7 letnia drukarka śmiga aż miło

a moja drukarka HP PSC 2355 (chyba 2002 r)nie chodzi na viscie,

Jeżeli nie chodzi to nie jest to wina Visty tylko firmy HP bo to ona musi zadbać o sterowniki.

Ja mam HP 845 c i działa :wink:

Gdy wchodził XP to ludzie narzekali na niego tak samo jak teraz Ty na Vistę :mrgreen:

https://forum.opel24.com/topic/16020-xp-sp2-sp3/page/3/#findComment-212530

Ktoś już wyżej pisał że 4GB ramu to za dużo dla XP... nie będzie tyle widział. a Vista nie będzie miała z tym problemu.

Vista widzi bodajże do 3,6GB ale przy obecnych cenach pamięci najlepiej kupić 2 kości o 2GB. A i w niedalekim czasie może zainstalujesz sobie wersję 64bitową a ona już widzi pełne 4GB.

Na początku jak wchodził XP to ludzie też na niego narzekali strasznie a przed SP1 to nawet nie dało się nie nim pracować.

Podobnie pewnie będzie z Vistą ciężko jest przyzwyczajać się do nowości, a narzekanie że bardzo jest zamulona no cóż sprzęt rozwija się w bardzo szybkim tempie więc za rok dwa pewnie Vista na tych maszynach będzie chodzić super płynnie.

Xp został wypuszczony pod koniec 2001r. jako następca Milenium więc istnieje już 8 lat..

https://forum.opel24.com/topic/16020-xp-sp2-sp3/page/3/#findComment-212371